Autor: Informer.rs

02.02.2024.

21:55

Foto: Starsport

Sport

Barselona jača od crveno-bele Arene i nesigurne Zvezde

Nije uspeo domaćin da savlada snažne Katalonce, uprkos fantastičnoj atmosferi i nezaboravnoj koreografiji "delija" pred start utakmice.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobednika bio je Dario Brizuela sa 20 poena, a Beograđane je predvodio Nemanja Nedović sa 21, dok je Bolomboj dodao 12 i uhvatio deset skokova. Dvocifren je bio i Dos Santos sa postignutih 13 poena.

Izostao je doprinos Miloša Teodosića, koji je utakmicu završio bez postignutog koša sa samo četiri asistencije.

Informer

Teo van prepoznatljive forme

Prvi se u listu strelaca upisao Džabari Parker posle ukradene lopte, a Zvezdi je trebalo malo vremena da uspostavi napadački ritam i adekvatno uzvrati.

U tome je i uspela na krilima dvojca Dos Santos - Bolomboj. Barsa je odgovorila serijom od 6:0, ali je onda Nemanja Nedović pogodio za dva poena, a odmah zatim i za tri i okončao prvu četvrtinu rezultatom 18:17 u korist Španaca.

Informer

Nedović i Satoranski u duelu

Drugu deonicu obeležio je Darius Brizuela sa 14 poena za drugih deset minuta. 
Španski reprezentativac je za samo tri minuta igre ubacio čak 11 poena i svoj tim odveo na +11. 
Crveno-beli su uspeli da zbiju redove i poprave, pre svega, igru u odbrani. Bio je vicešampion regiona u prihvatljivom minusu do 19. minuta susreta, ali je tada Argentinac Nikolas Laprovitola pogodio neverovatnu trojku na isteku napada i vratio dvocifreni plus Barseloni.

Dugom dvojkom Jana Veselog postavljeno je 45:32 u korist Katalonaca na poluvremenu.

Crvena zvezda je u nastavku zaigrala mnogo bolje i u jednom momentu je delovalo da će, na krilima neverovatnog ambijenta prepune Beogradske arene, "prelomiti" rivala i izjednačiti ili preći u vođstvo.
Međutim, mnogo propuštenih prilika, promašenih otvorenih šuteva i zicera je luksuz koji sebi ne možete dopustiti kada vam je protivnik Barselona. Zahvaljujući odličnom doprinosu bekova, gosti su umirili seriju crveno-belih i razliku vratili na komfornih 13 poena.

Informer

 

Neumoljiva egzekucija i dobra odbrana tima iz Katalonije nije stala ni u poslednjih deset minuta, naprotiv...

Kada god bi igrači Janisa Sferopulosa napravili manju seriju i naslutili povratak u meč, Barsa bi preciznim napadom "ubila" euforiju među protivnikom i navijačima.

Novom trojkom, svojom ukupno šestom, Brizuela je slomio srca više od 20.000 "delija", kada su njihovi miljenici stigli na samo deset poena minusa.

Nisu se predavali igrači u crveno-belom, ali nije ostalo dovoljno vremena, a ni snage kako bi se napravio preokret.

Crvenoj zvezdi predstoji veliki derbi u okviru Admiral bet ABA lige i gostovanje Budućnosti u Podgorici 5. februara.

Samo tri dana kasnije, rival je Žalgiris, a poprište sukoba biće Beogradska arena.