04.02.2024.

16:12

Foto: Starsportphoto

Sport

Nije kraj: Zvezda prodaje još jednog igrača

On je letos otišao tamo na jednogodišnju pozajmicu uz opciju otkupa. U Trnavi je odigrao deset utakmica i pokupio sve simpatije stručnog štaba i trenera Mihaila Gašparika. I izjavi za slovačke medije, Gašparik je istakao da bi voleo Đurića na duži period.

- Hoćemo da iskoristimo opciju da otkupimo Andreja Đurića, iako to ima daleko veću cenu. Mladi Srbin je investicija i isplatiće se klubu nekoliko desetina puta - ocenio je trener.

Informer

 

Kao i svakom igraču, i štoperu crveno-belih dopalo se kako se trener izjašnjava o njemu. Verovatno svestan konkurencije na "Marakani", poručuje da ne bi imao ništa protiv da ostane u Spartaku.

- Bio bih srećan da Spartak iz Trnave iskoristi opciju, jer ako Bog da, tek tad ću pokazati koliko mogu i znam - poručio je Đurić. 

Andrej Đurić ponikao je u Crvenoj zvezdi, a mnogo vremena provodio je na pozajmici u Grafičaru. Za crveno-bele odigrao je samo jedan zvaničan meč, odnosno pet minuta u prvenstvenoj pobedi nad Kolubarom (3:0) u martu 2022. godine. Put ga je odveo u Domžale, a zatim u Spartak iz Trnave. To je za njega bio veliki iskorak i važno iskustvo, jer je nastupao i u grupnoj fazi Lige konferencija. 

Informer

 

Zvezda je već zaradila skoro 20 miliona evra prodajom Koste Nedeljkovića u Aston Vilu, Jovana Mijatovića u Mnačester siti i Stefana Mitrovića i Veronu. Na pozajmice su otišli Kings Kangva i Uroš Kabić.