Autor: Informer.rs

05.02.2024.

07:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Napustio Zvezdu! Mijatović se ovako oprostio od voljenog dresa!

Danima je trajala saga oko odlaska talentovanog fudbalera, nadali su se navijači da će ostati na "Marakani", ali od toga neće biti ništa. Stigla je ponuda koju rukovodostvo kluba nije moglo da odbije.

Zvezda će na ime obeštećenja dobiti 8.000.000 evra fiksno, dok bi kroz bonuse srpski šampion mogao da zaradi još dva miliona. Takođe, šampionu Srbije će pripasti i 15 odsto od narednog transfera talentovanog napadača. 

Mijatoviću odlazak iz Zvezde nije lako pao,  na Instgramu i TikTok-u oprostio se od navijača i kluba koji toliko voli.  Na svom TikTok profilu objavio i slike u Zvezdinom dresu, dok se u pozadini mogla čuti i poznata rečenica iz filma "Montevideo", kada "Mali Stanoje" priča ekipi Jugoslavije da će se "svi jednom opet sresti".

Mijatović je otputovao u Ameriku u društvu skauta Kevina Krukšenka (48), koji predvodi tim "lovaca na talente" Siti grupa, koja u svom vlasništvu ima i Mančester siti, aktuelnog prvaka Evrope i Engleske. Mladi fudbaler je najveći transfer Njujorka i odmah će se preseliti u MLS ligu.  Očekuje se ipak da talentovani napadač već u junu ponovo dođe na tlo Evrope i bude prekomandovan u Đironu ili Palermo, dva kluba koja su takođe u vlasništvu "Siti grupe". 

Jovan Mijatović je rođeni Beograđanin i za prvi tim Zvezde odigrao je 36 utakmica, dao 10 golova i tri namestio.  Debitovao je pod vođstvom Miloša Milojevića u Ligi Evrope, pod vođstvom Baraka Bahara igrao je u Ligi šampiona.