Autor: Informer.rs

05.02.2024.

19:06

Foto: ABA liga/KK Budućnost

Sport

Raspad! Zvezdo, šta bi ovo? Budućnost uništila crveno-bele u derbiju ABA lige! (VIDEO+FOTO)

Posle ovog meča Zvezda je lider šampionata sa 16 pobeda i tri poraza, dok je crnogorski predstavnik trenutno na četvrtom mestu sa skorom 13-5.

Podgorički tim je odlično otvorio utakmicu. Sa dve trojke, prvo Džonsa, a onda i Ferela domaći na startu stižu do 6:0. Usledila je nešto bolja, preciznije, agresivnija odbrana crveno-belih. Već u 4. minutu gosti se vraćaju u egal, Mitrović izjednačuje na 8:8. 

U narednih nekoliko minuta nastavilo se u izjednačenom ritmu, gledali smo rezultatsku klackalicu, ali i "Ol star" trenutke u "Morači". Četiri napada realizovana su zakucavanjima. Nije uspeo Gedraitis za tri poena, a Slavković je nagazio aut liniju i tako prekinuo dobru seriju svog tima.

A posle toga, strašna trojka Mihailovića za 15:12. U finišu prve deonice promašaj Teodosića za tri poena, na drugoj strani fauliran Rajt uz dva plus 1. Usledio je novi promašaj Teodosića za tri poena, a onda novi pogodak Rajta za 22:18.

U drugoj četvrtini rapsodija Budućnosti. Kamenjaš je prvo monstruozno zakucao, a onda je Friman pogodio trojku. Na drugoj strani se ređaju greške tima sa Malog Kalemegdana, koji deluje kao da nema rešenja niti u napadu, niti u odbrani. 

A onda, prva dvocifrena prednost domaćih.

Promašaj Smarta za tri poena. Zvezda očajno gađa trojke, Smart je promašio još jednu, pa Kamenjaš zakucava za 29:18. Sredinom ovog dela igre crveno-beli nemaju rešenja u napadu, a Rajt donosi nove poene Budućnosti koja je opet na plus 10 - 35:25.

Izabranici Andreja Žakelja do poluvremena stižu i do 14 razlike - 41:27, a na odmor se otišlo prednošću Budućnosti 46:36.

Drugo poluvreme ekipa sa Malog Kalemegdana počinje brutalnim zakucavanjem Bolomboja. Usledili su minuti bez poena na obe strane, tačnije, za dva i po minuta igre viđena su samo dva poena, i to ona posle Bolombojevog zakucavanja. 

Zvezda je počela polako da topi prednost rivala, uspeli su crveno–beli nekako da se "probude", pa su zaigrali mnogo bolje. Nedović je bio najbrži u kontri, pogodio je iz prodora i naterao Žakelja da traži tajm-aut.

Informer

 

Sredinom treće četvrtine Podgoričani su vratili dvocifrenu razliku. Ferel pogađa za dva poena, a na drugoj strani novi promašaj Nedovića. Potom i trojka Jogija Ferela za novu dvocifrenu prednost 54:42.

Odmah zatim prekid u "Morači". Navijači su posle faula Mihajlovića nad Hangom, počeli da ubacuju predmete na parket, međutim, meč je brzo nastavljen.

Prve poene postigao je Teodosić, pa onda ponovo i jedni i drugi u seriji poena za 59:51 što je bio i rezultta trećeg kvartala.

Start poslednjeg kvartala obeležili su poeni na obe strane. Prvo je pogodio Teodosić, a onda i Ferel za tri 62:53. Loše su crveno-beli počeli i poslednju deonicu uz novu izgubljenu loptu i četvrtu ličnu grešku Teodosića. 

Četiri minuta pre kraja bilo je plus 19 za Budućnost (75:56) i već tad je bilo jasno da će domaćin slaviti.  Zvezda je katastrofalno šutirala za tri poena (3/24).

Jogi Ferel je predvodio Budućnost sa 18 poena, Flečer Megi je dao 13, a Kenan Kamenjaš 111. Luka Mitrović je bio najefikasniji u Zvezdi sa 16 poena, Nemanja Nedović je dao 10, a Džoel Bolomboj devet.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Zadar, ali će pre toga u petak ugostiti Žalgiris u 26. kolu Evrolige. Budućnost u narednoj rundi gostuje Splitu.