Autor: Informer.rs

06.02.2024.

00:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Gurović opleo po Dušku Ivanoviću! Nećete verovati koju zvezdu nije hteo trener Zvezde

Gurović je opleo pre svega po crnogorskom stručnjaku koji je otkaz u Zvezdi dobio u oktobru prošle godine. Na njegovo mesto došao je Grk Janis Sferopulos, ali se Gurović najpre obrušio na bivšeg stratega.

Ako je za verovati Guroviću, Ivanović nije hteo u Zvezdu da dovede jednu od trenutno najvećih zvezda Evrolige Čimu Monekea i Markusa Hauarda.

Informer

- Nekoliko kadrinalnih grešaka je trener napravio, ne Sferopulos nego onaj pre njega, svi znamo ko je bio (Duško Ivanović, prim. nov.). Doveo je neke igrače, a bili su mu nuđeni Hauard i Moneke iz Baskonije. Bili su na spisku i nuđeni. Ivanović ih nije hteo, nisu bili po njihovom ukusu, paradoksalno je što im je sada trener - rekao je Gurović za televiziju K1.

Nekada sjajan košarkaš otkrio je i da će biti u upravi kluba sa Malog Kalemegdana, te opleo i po poslednjim pojačanjima Zvezde.

- Mogu da otkrijem da ću biti u upravi Zvezde i biće mi čast da budem deo takvog projekta. Što se tiče Gilespija, da se pitam ne bih ga doveo. Jer, ako nije odgovarao Pablu Lasu u Minhenu, jednom od najboljih evropskih trenera, onda ne treba ni nama. Centar koji sa loptom ne može ništa i ako vidimo da zavisi isključivo od Miloša Teodosića i da drugačije ne može da postigne koš, takav igrač ne zaslužuje da bude u Zvezdi. Kao ni Smart, koji dosad nije pokazao ništa - zaključio je Gurović.