Autor: Informer.rs

11.02.2024.

20:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Demonstracija sile u Areni! Zvezda pregazila Zadar

Crveno-beli su se tako posle prošlonedeljnog kiksa protiv Budućnosti u regionalnom takmičenju vratili na pobednički put i upisali 17. trijumf ove sezone, čime su se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli. 

Klub sa Malog Kalemegdana nijednog trenutka nije dovodio u pitanje pobedu nad gostima iz Hrvatske, pa je meč u Areni protekao u demonstraciji sile crveno-belih. Trener Janis Sferopulos šansu je pružio svim igračima, njih pet je bilo dvocifreno, a najefikasniji su bili Džavonte Smarta sa 15, Jago dos Santos sa 13 i Džoel Bolomboj sa 11. U ekipi Zadra jedini na visini zadatka bio je Luka Božić sa 16 koševa. 

Zvezda, iako bez povređenih Branka Lazića i Miloša Teodosića, krenula je od starta da rešeta Zadrane, meč su trojkama otvorili Gedraitis i Jago, a na drugoj Božić. 

Informer

 

Trojke su nastavile da pljušte u Areni u režiji crveno-belih, koji su već posle pet minuta imali dvocifrenu prednost 17:5. Ekipa Danijela Jusupa već u tim trenucima izgledala je kao razbijena vojska, dok je klub sa Malog Kalemegdana nastavio da demonstrira silu i prvu četvrtinu rešio sa ogromnih plus 19. 

Druga deonica protekla je igri "mačke i miša". Zvezda je nastavila da se razigrava i raspucava, fantastičnom odbranom su potpuno "vezali" ruke gostima, koji gotovo da nisu mogli ništa da pogode. Negde oko 4.000 najvernijih navijača u Areni moglo je da uživa u rapsodiji crveno-belih, koji su iz napada u napad povećavali prednost, a tačku na fantastično prvo poluvreme stavio je Jago trojkom za surovih plus 31 (53:22). 

Informer

 

Ni u trećoj četvrtini situacija se na terenu nije promenila, izabranici Janisa Sferopulosa su dominirali i lako pronalazili put do protivničkog koša, pa je u jednom trenutku razlika bila i neverovatnih 42 poena (68:26). Činilo se u tim trenucima da ekipi Danijela Jusupa preti brodolom. Očekivano, usledilo je opuštanje crveno-belih u završnici treće četvrtine, tačnije više od tri minuta nisu uspeli da pogode ništa, što je Zadar iskoristio i serijom od 8-0 koliko toliko smanjio ubedljivu prednost Beograđana pred poslednjih deset minuta duela. 

Informer

 

Zvezdini minuti bez poena nastavljeni su i u poslednjem kvartalu, ređali su promašaji sa distance Hanga, Smart, Mitrović, pa su gosti u jednom trenutku prišli i na minus 29. Reagovao je tada trener Sferopulos i zatražio tajm-aut ne želeći da se njegova ekipa previše opusti i gubi energiju.

Konačno, poenterski post Beograđana prekinuo je Dalibor Ilić za 75:44. Ubrzo su se crveno-beli vratili u šuterski mod, pre svih razigrao se Džavonte Smart i ekspresno vratio ekipu na plus 30.  Pokušala je hrvatska ekipa da šutevima sa distance smanji ogroman rezultatski zaostatak i izbegne debakl, ali bez uspeha. Klub sa Malog Kalemegdana je to iskoristio vratio prednost na preko 40 poena i tako napravio odličnu uvertiru pred Kup Radivoja Koraća u Nišu, gde će crveno-beli braniti titulu.