22.02.2024.

14:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Bivši igrač Zvezde iznenada otišao u penziju! Kraj u 33. godini

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde neće se više vraćati na parket, makar ne kao profesionalac. Odlučio je Amerikanac da "okači patike o klin" i to nakon određenog vremena koje je proveo kod kuće sa porodicom.

Volters će u Srbiji ostati upamćen po tome što je u dva mandata nosio crveno-beli dres. Prvi put je na Mali Kalemegdan stigao u sezoni 2016/17. i to nakon što je NBA predsezonu odigrao za Denver, ali je ubrzo odustao od ugovora. Osvojio je sa Zvezdom titule u ABA ligi, Košarkaškoj ligi Srbije, kao i trofej Kupa Radivoja Koraća.

Povratak u Beograd usledio je leta 2021. godine. Tada se izborio za nešto veću ulogu, a imao je prosek od 8,4 poena i 3,3 asistencije po meču. Ponovo je podigao pehar namenjen prvaku Jadranske lige, kao i pobednika nacionalnog Kupa, gde je bio proglašen za MVP-ija.

Momak rodom iz Sent Klauda u Minesoti je 2013. godine na NBA draftu izabran kao 38. pik u drugoj rundi od Vašingtona, ali je odmah prosleđen u Milvoki.

Informer

Nejt Volters u dresu Crvene zvezde

Nosio je još i dres Nju Orleansa, Bešiktaša, Jute, Šalona, Žalgirisa, Makabija iz Tel Aviva, Uniksa iz Kazanja i Panatinaikosa, koji mu je bio i poslednji tim u karijeri. Sa "zelenima" iz Atine se rastao minulog leta.

- Sve se desilo postepeno. Sam povratak kući i vreme provedeno sa porodicom mi znači sve. Deceniju nisam bio u svom kraju. Sezone u inostranstvu su duge, a sada sam oženjen i imam decu. U jednom trenutku je postalo previše da me nema tako dugo - rekao je Volters u razgovoru za "Sent klaud lajv".

Informer

Voltersu je Panatinaikos bio poslednji klub u karijeri

On je dodao da će uskoro doneti odluku čime će se u budućnosti baviti.

- Bio sam okupiran porodičnim obavezama i bilo mi je sjajno. Na kraju ću pronaći neki novi posao, samo nisam baš siguran šta će to biti. Mislim da sam zaradio dovoljno novca, ali ne želim da žurim i da radim bilo šta - naglasio je Volters, kojeg su i česte povrede sprečile da pokaže mnogo više.