Autor: Jelena Nedeljković

23.02.2024.

12:46

Foto: Informer/Starsportphoto

Sport

Kosta Nedeljković naterao Milojevića na improvizaciju

U prvom delu sezone nije bilo problema. U svakom trenutku Zvezda je mogla da se osloni na Jovana Mijatovića i Kostu Nedeljkovića, koji su zadovoljavali pravilo o bonus igračima i nije bilo potrebe za improvizacijom. Jer to su bili igrači koji su svakako zasluživali da se nađu na terenu. Štaviše, trener Barak Bahar koristio ih je preko svake mere.

Čak i prodajom njih dvojice, Zvezda je i dalje bila u dobroj poziciji, pošto je Nedeljković ostao na pozajmici na "Marakani" do kraja sezone. A onda se mladi igrač i povredio i to ozbiljno.

Informer

Kosta Nedeljković i Jovan Mijatović

Poslednje informacije kažu da bi moglo da se desi da mesecima ne zaigra, a o tome će odluku doneti tim stručnjaka iz Birmingema, jer je Kosta igrač Aston Vile.

- On ima problem sa kukovima i to je povreda koja se mora pažljivo pratiti i sanirati. Kosta je bio u Engleskoj na pregledima, najbolji tim stručnjaka ga je prelgedao i pratio i za sada mora da miruje. Plaćen je devet miliona evra i ne pada napamet nikom iz Aston Vile da dozvoli izlaganje bilo kakvom riziku, zarad toga da Nedeljković igra utakmice Superlige. Ako sve bude kako treba, dozvoliće mu da se vrati na teren čim bude bolje, ali ako procene da nema povratka, za njega će ova sezona biti završena i ljudi iz Zvezde na to nemaju uticaj - objašnjkava naš izvor. 

Postavlja se pitanje ko će biti bonus, odnosno igrač koji ima najviše 21 godinu. U poslednjem prelaznom roku stigao je napadač Uroš Sremčević, mada je i on sam za Informer rekao da bi voleo što više da igra, ali da se ne nada preteranoj minutaži. U klubu je i Jovan Šljivić, vezista koji bi jednom trebalo da bude novi milionski projekat.

Informer

Jovan Šljivić

Nije tajna da Milojević preferira iskusnije igrače pre mladih, pa je tako uigravao ekipu sa napadačem Šerifom Ndijajeom u špicu i sa iskusnim igračima poput Mirka Ivanića u vezi. Ideja je bila da desno igra Kosta Nedeljković, čime bi bila rešena i pozicija beka, ali i pitanje bonusa.

Informer

Uroš Sremčević

Sada će morati da improvizuje i u igru od 1. minuta ubavi ili Sremčevića ili Šljivića. Najverovatnije će izbor pasti na Sremčevića, a van terena će ostati Ndijaje. Napadač iz Senegala imao je manjak samopouzdanja u prvom delu sezone, ali je Milojević mnogo radio sa njim na pripremama. Napredovao je Šerif na pripremama, a sada će imati sporednu ulogu. Međutim, to je bezbolnija opcija. U drugom slučaju morao bi Milojević da žrtvuje Ivanića i ubaci Šljivića. Imajući u vidu da je Ivanić motor ekipe i među najboljima na terenu, neće ga se olako odreći.

Zvezdina sreća je što na raspolaganju ima nekoliko mladih, talentovanih igrača, koje trener može da implementira u prvi tim, da se kale uz starije bez većih posledica. Međutim, niko ne voli kada mu ne ide po planu i kako je zamislio, a povreda Koste Nedeljkovića poremetila je neke planove crveno-belima.