Autor: Informer.rs

01.03.2024.

22:26

Foto: Starsportphoto©

Sport

Užas od košarke! Bajern srušio Zvezdu, a svi se pitaju: Ovo Evroliga?!

Loša košarka u "BMW Areni", kao da je pauza zbog Kupa i reprezentativnog "prozora" loše uticala na jedne i druge, koji su bili daleko ispod evroligaškog nivoa.

Zvezda sad ima skor 10-17 i praktično ima samo teoretske šanse za plasman u plej-in, dok je Bajern sa skorom 12-15 na pobedu od 10. mesta uz napomenu da ima bolji međusobni skor od Partizana jer je oba puta savladao šampiona ABA lige.

U prvom meču Zvezda je pobedila Bajern 74:68, pa su Bavarci sad bolji od "crveno-belih" i u međusobnom skoru.

Odlično su startovali crveno-beli, na ovom meču bez Miloša Teodosića, vodili skoro celu prvu četvrtinu, ali su je ipak završili minusom. Iznenadio je Zvezdin strateg sa Smartom u startnoj petorci, ali ekipa sa Malog Kalemegdana funkcionisala je korektno u uvodnoj deonici.

Mitrović je postigao prve poene na meču, odgovorio je Ibaka, Smart se "upisao", Ibaka ponovo izjednačio, a onda je furiozna Zvezda napravila seriju 7:0 i Laso je morao da zatraži tajm-aut. Smart je pogodio tešku trojku preko ruke, nadovezao se Mitrović, a zatim su usledili poeni Gedraitisa posle odlične kontre Zvezde i gosti su poveli 11:4.

Ibaka je u tim trenucima bio bukvalno nezaustavljiv, ali je Bolomboj trojkom utišao dom Bavaraca. Uz Ibaku, proradio je i Buker, gosti su napravili nekoliko grešaka, reprezentativac Nemačke Obst postigao trojku i posle prvih 10 minuta domaći su vodili 20:19.

Informer

 

Šta reći za drugu četvrtinu koja se završila rezultatom 12:8 za Bajern?! Ekipa Janisa Sferopulosa je prve poene postigla tek posle šest minuta, Jago je asistirao Gilespiju, koji je poentirao za 25:21.

Usledili su novi minuti mraka za crveno-bele, nekoliko promašaja za tri poena,  Jago je poentirao sa linije za slobodna bacanja, ali Branković ubacuje trojku za najveću prednost domaćeg sastava 28:23. 

Ružna košarka, baš tako bi mogla da se opišu tri minuta bez poena na jednoj i drugoj strani. Konačno poeni i to za Zvezdu preko Smarta, koji je iskoristio šansu koju mu je ukazao grčki strateg. Stiže do sedmog poena. Lazarević onda greši, Edvards stiže do poena iz kontre, a tačku na prvo poluvreme stavlja Bolomboj - 32:27.

Nastavak meča je loše počeo po crveno-bele. Buker je iz prvog napada Bavaraca pogodio za +8 – 35:27. To je bila najveća prednost domaćeg tima do sada.

Informer

 

U 24. minutu prva dvocifrena prednost za domaći tim. Ibaka se oslobodio čuvara i iz okreta poentirao za +11.

I procenti šuta u tim trenucima govorili su za sebe: tek 17,6 odsto šuta za tri crveno-belih i nešto preko 47 odsto za dva.

Zvezda je napravila seriju 7:0 i malo prodisala. Smanjili su gosti na 40:35. Prvo je Bolomboj popravio promašaj Mitrovića, a potom se i Nedović upisao trojkom.

Užasna košarka, zaista, crveno-beli su za nepune tri deonice postigli tek 41 poen, ali je i dalje u igri samo zahvaljujući tome što ni Bajern ne briljira. Da je nma drugoj strani bila ozbiljnija ekipa...

Oba tima su na 40 i "kusur" procentu na šutu za dva, ali su Bavarci daleko bolji u šutu za tri što i pravi razliku uz više nego duplo veći broj asistencija.

Informer

 

U poslednjih 10 minuta se ušlo vođstvom domaćina 53:46. Zvezda se u potpunosti vratila u meč kad je prišla na samo minus dva (51:53), ali je opet stala, pa je Bajern opet stekao dvocifrenu prednost.

U poslednja dva minuta ušlo se vođstvom Bajerna 68:57 i već tad je bilo jasno da će domaćin pobediti, ali se u finišu igralo za razliku u međusobnom skoru. 

Devin Buker je predvodio Bajern sa 22 poena i šest skokova, a 12 je dao Serž Ibaka uz osam uhvaćenih lopti. Vladimir Lučić je postigao pet poena za Bajern i imao pet skokova i dve asistencije. 

Džavonte Smart sa 13, Džoel Bolomboj sa 11 i Nemanja Nedović sa 10 poena su bili dvocifreni u Zvezdi, devet je dao Luka Mitrović.

Zvezda u narednom kolu, sledećeg četvrtka, gostuje Monaku koji je večeras pobedio Barselonu u gostima rezultatom 77:67.