01.03.2024.

23:15

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sferopulos neutešan: Mogli smo bolje...

Crveno-beli su napadački odigrali katastrofalnu utakmicu, o čemu najbolje svedoči podatak da je vicešampion regiona ostvario samo osam asistencija za čitav meč.

Zvezda je dobro otvorila meč i brzo stigla do devet poena prednosti, ali je onda usledio preokret i konstantno "kaskanje" za Bavarcima. Trener Janis Sferopulos priznaje da mu je drago što je ekipa pokazala karakter vraćajući se u meč u više navrata i da je rezultat lako mogao biti drugačiji.

Informer

Izostanak Teodosića nenadoknadiv

- Dobro smo počeli utakmicu, U napadu i odbrani smo imali dobar ritam. Bili smo koncentrisani i ispunili smo zadatke zacrtane pre meča. Bajern je dobra ekipa i znali smo da će se vratiti. Nismo odoleli njihovim naletima i pali smo. Bila je dobra utakmica. Važno je da smo uspeli da se vratimo sa dvocifrenog minusa, ali smo onda promašili neke otvorene šuteve i zicere. Bajern zaslužio pobedu, ali mi smo mogli više. Bili smo u igri do poslednjeg trenutka - rekao je Grk.

Ponovo je bilo očigledno da Crvena zvezda ne može da bude pretnja kada na terenu nije Miloš  Teodosić.

Napadi su bili bez organizacije, koševi su postizani iz individualnih rešenja, a time nije bio zadovoljan Sferopulos.

- Nisam srećan našim izdanjem u napadu. Moramo to popraviti kako bismo bili konstantna opasnost u napadu. Nismo imali ideju i izostala su dobra rešenja - zaključio je Janis.

Crveno-belima predstoji kratak predah, jer sleduje gostovanje Mornara u 21. kolu Admiral Bet ABA lige.

Što se Evrolige tiče, mesto u plej-ofu čini se nedostižnim.