Autor: Jelena Nedeljković

02.03.2024.

17:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda ubedljivo srušila TSC: Sledeća stanica - Partizan

Poveli su gosti pogotkom Gelora Kange iz jedanaesterca u 36. minutu, izjednačio je TSC golom Miloša Pantovića u 61. minutu. Nije domaćin pošteno stigao ni da se obraduje izjednačenju, a Osman Bukari je u 63. minutu doneo Zvezdi novo vođstvo. Konačnih 3:1 postavio je In Bom Hvang u 85. minutu takođe sa bele tačke. 

Informer

Jedan od junaka meča - Gelor Kanga

Crveno-beli su ovom pobedom, barem na dva sata zaseli na čelno mesto Superlige, gde će sigurno ostati dok se ne završi utakmica Partizana i Železničara. Kad se podvuče crta, bodovi i pobeda su najvažniji, ali u nekoliko navrata trenera Vladana Milojevića ozbiljno je oblio znoj. Potpuno luda utakmica viđena je u Baškoj Topoli. VAR asistencija, penal, povrede, nervoza i sve ono što se moglo očekivati  u meču ovako visokog intenziteta. Uz to, na klupi TSC-a sedi Žarko Lazetić, čovek kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih domćih trenera u Superligi i koji se ne plaši nikom da izađe na crtu, pa ni ekipi sa "Marakane".

Jasno je od starta bilo da je Zvezda ofanzivniji rival, sa izraženijom željom da pobedi, ali nije se domačin lako dao. Imali su gosti inicijativu, ali su se Lazetićevi momci dobro i organizovano branili. Jedini način da užu u šansu bio je iz konre i polukontre. Ključni trenutak prvog poluvremena desio se u 31. minutu, kada je Miloš Vulić bio u kontaktu sa Gelorom Kangom. Gabonac je pao, a koji trenutak kasnije tražio je penal. Igra je na momenat nastavljena, a onda je zaustavljena da u VAR sobi izvide šta se tačno desilo. Na kraju je i sudija Milan Ilić otišao do VAR sobe na konsultacije, a kada se vratio, pokazao je na belu tačku. Cela ta situacija iznervirala je trenera Lazetića, koji je dobio žuti karton. Kanga je izveo jedanaesterac i doneo Zvezdi vođstvo. 

Osim tog penala, prvo poluvreme obeležile su i povrede Aleksandra Dragovića i Vladimira Lučića, pa je do 45 minuta Milojević morao dva puta prinudno da menja. Umesto njih ušli su Naser Điga i Marko Stamenić.

U drugom poluvremenu, TSC je počeo da igra rasterećenije. Iz izgledne situacije šutirao je Saša Jovanović i uposlio Omrija Glazera. Izraelac je izbacio loptu u korner. Nakon udarca iz ugla najbolje se u petercu snašao Miloš Pantović. Matirao je Glazera i doneo TSC-u izjednačenje.

Međutim, kratko je trajala radost ekipe iz Bačke Topole. Samo što je igra nastavljena, Bukari je ekspresno reagovao i u 63. minutu doveo Zvezdu u novo vođstvo.

Do kraja su crveno-beli rutinski i sigurno igrali, a potpuni mir dobili su kada je Hvang postavio konačnih 3:1 u 85. minutu. Tome je prethodio faul Antonića nad Olanjinkom, a sudija Ilić opet je pokazao na belu tačku. Korejac je bio precizan. 

Od početka polusezone, TSC je ostvario tri pobede, ali je taj niz zaustavljen. Sa druge strane, Zvezda je ostvarila i četvrti trijumf i sada se okreće derbiju sa Partizanom, koji će biti odigran u narednom kolu. Biće to utakmica koja bi mogla da "lomi" titulu, tako da je crveno-belima ključna ove sezone. Mnogo je razloga kojima bi Milojević trebalo da bude zadovoljan, ali ima o čemu i da brine. Bitna stavka mu je da se Dragović oporavi, a onda i da tim bude raspoložen i spreman da bez treme dočeka najvećeg rivala.