03.03.2024.

23:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sferopulos zadovoljan: Bili smo fokusirani i agresivni!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras Mornar u Baru 102:66 u utakmici 21. kola ABA lige. Zvezda čvrsto drži lidersku poziciju sa skorom 18-3, dok je Mornar poslednji sa učinkom 4-17. Džavonte Smart bio je najefikasniji sa 16 poena, Luka Mitrović postigao je 14, Dejan Davidovac 13, a Majk Tobi 11. Kod Mornara Taj Voler ubacio je 14, a Tavijan Dan-Martin 13 poena. Zvezdi sledi gostovanje Monaku u Evroligi, a potom duel protiv Krke u Beogradu u ABA ligi.

- Čestitam igračima na pristupu, bili smo fokusirani od starta, Mornar je tokom prve deonice pogađao gotovo sve, zatim smo pojačali agresivnost u odbrani, stigli do lakih poena iz tranzicije i pobede -  rekao je Janis Sferopulos posle trijumfa u Baru. 

Pomenuo je strateg srpskog šampiona koliko je bilo bitno direktno putovanje iz Minhena kako bi ekipa zadržala svežinu pred teško gostovanje Mornaru. 

- Mornar igra sve bolje i bolje, slavio je u tri jako bitna meča. Koristim priliku da se zahvalim čelnicima kluba koji su nam obezbedili čarter let iz Minhena, kako bismo bili što svežiji. Imali smo mogućnost da odmorimo igrače za iskušenja koja slede. Mornaru želim sve najbolje u nastavku sezone - poručio je Sferopulos.