10.03.2024.

20:37

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda deklasirala Krku! Crveno-beli iskalili bes na slovenačkoj ekipi!

Bila je ovo Zvezda koju svi navijači želeli da vide tokom cele sezone. Od samog starta su nametnuli svoj ritam i dominirali na terenu. Kompletna ekipa je bila dobro raspoložena, protivnik nije ima šansu da napravi problem beogradskom klubu. Snovi o Evroligi nakon poraza od Monaka su srušeni, međutim ovom partijom su poručili svojim navijačima da su spremni da napadnu trofej ABA lige.

Već u prvoj četvrtini stigli su do dvocifrene prednosti koja je vreme sve više rasla. U prvom poluvremenu ovog meča pitanje pobednika je već bilo rešeno, pošto je slovenački tim u prvih 20 minuta postigao samo 27 poena, a Zvezda 56.

Informer

Mešao je karte Janis Sferopulos,  košarkaši su bili ravnopravno raspoređeni, međutim ponovo je apsolutni lider bio Luka Mitrović. Iskusni krilni centar je odigrao još jedan fantastičan meč i pokazao da nije bez razloga godinama miljenik vatrenih pristalica ovog kluba.

U drugom poluvremenu bilo je vidljivo da je Zvezda spustila gas, ali opet je prednost bila prevelika, a u protivničkom taboru nije dignut kvalitet igre. Strateg Krke, Gašper Okorn besneo je na svoje igrače, pokušao je na sve načine da ih motiviše, međutim nije imao uspeha u tome.

U poslednjoj četvrtini bilo je jasno da će Zvezda preći stotku na  ovom meču, ritam je bio lakši, ipak poeni su pljuštali. To se i desilo, tako da je klub sa Malog Kalemegdana lagano priveo meč kraju i opisao novi trijumf u regionalnom šampionatu.

Informer

Najefikasniji je večeras bio Džavonte Smart  koji je meč završio sa ubačenim 21 poenom, jedan poen manje od njega postigao Jago Dos Santos, a Mitrović je imao 19 poena. U dresu tima iz Novog Mesta niko nije briljirao večeras. Cerjvenik i Macura su postigli po devet poena.

Zvezda je tako upisala 19. poedu u ABA ligi u tekućoj sezoni.  Prvo mesto na kraju regularnog toka se ne dovodi u pitanje,a pošto je jasno da je sa takmičarskim ambicijama u Evroligi gotovo posle poraza od Monaka, puleni Janis Sferopulosa bi već trebalo da počnu da razmišljaju o plej-ofu ovog takmičenja.