13.03.2024.

06:58

Foto: Starsportphoto

Sport

Goreće danas u Nišu! Tončev tvrdi: Nema prolaza za Zvezdu

Izabranici Vladana Milojevića trenutno su drugi na tabeli sa bodom manje od lidera Partizana, sa kojem su u minuloj rundi odigrali 2:2 u 172. "večitom derbiju" na "Marakani". Šest godina zaredom su crveno-beli osvajali šampionski pehar, s tim žele da nastave i ove sezone, ali moraju da se nadaju i da će komšije negde kiksnuti. I to pre plej-ofa, kako odlučujući okršaj ljutih rivala ne bi bio odigran u Humskoj.


Do tada tim iz Ljutice Bogdana mora da pobeđuje sve rivale u nizu, a prvo ih čekaju "meraklije", koje su zimus savladale upravo crno-bele na svom stadionu (2:1). Ipak, predsednik čuvenog "Reala sa Nišave" naglašava da ga ne zanima šampionska trka, samo borba za opstanak njegovog kluba.


- Naravno da se nadam i da verujem da možemo da savladamo crveno-bele. Ako ne verujemo - ne bi trebali ni da igramo. I baš me briga za te priče Zvezde i Partizana kako se nadaju da će pobediti sve do kraja. Pa hoću i ja da Radnički dobije sve mečeve. Niko normalan, ni u jednom poslu, ne vodi računa o interesu konkurencije, već isključivo o sebi. Siguran sam da imamo kvalitet da se suprotstavimo aktuelnom prvaku - kaže Tončev u razgovoru za Informer.

Informer


Činjenica je da Nišlijama ne cvetaju ruže, pogotovo jer je nakon gostovanja u Pančevu protiv Železničara, nezadovoljan suđenjem i stanjem u srpskom fudbalu, doskorašnji trener Nikola Trajković podneo ostavku. Na pomenutom meču pomoćnici Dušan Đokić i Vladimir Đorđević dobili su crvene kartone, a u međuvremenu je uprava kluba dogovorila saradnju sa Dejanom Joksimovićem.


Ipak, novi kormilar neće moći danas da sedi na klupi protiv crveno-belih.


- Ekipu će morati da vodi sportski direktor Aleksandar Jovanović. Nema ko drugi, jer smo masakrirani u Pančevu. Pola tima i članova stručnog štaba dobilo je kartone. Tamo ni Mančester siti ne bi uspeo da pobedi. Tako oslabljeni sada moramo na megdan Zvezdi, ali nećemo se predati. Svaki bod nam je važan, jer se borimo za opstanak. Moramo da ostanemo u Superligi - jasan je Tončev.

Informer


On je svojevremeno bio potpredsednik Crvene zvezde, ali nema popusta za prijatelje sa "Marakane".


- Nikada se pre utakmice ne čujem sa rukovodiocima drugih klubova. Posle ćemo se videti, da sednemo, odemo na večeru i ispričamo se. Pre meča važan mi je samo Radnički - zaključuje Tončev.