13.03.2024.

21:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

Odbrana vredna titule!? Pogledajte Glazerovu paradu u Nišu koja je rastužila sve navijače Partizana (VIDEO)

Delovalo je da će nakon remija u 172. večitom derbiju fudbaleri Partizana plej-of dočekati na čelu tabele. Ipak, već u narednom kolu četa Igora Duljaja kiksnula je pred svojim navijačima pošto je Napredak slavio u Humskoj sa 1:0. Samo dva sata kasnije, Zvezda je nadigrala niški Radnički i zauzela prvo mesto u Superligi Srbije. 

Nisu crveno-beli briljirali, teško su dolazili do prilike za gol, ali je bunker Nišlija uspeo da probije Gelor Kanga. Slutilo je da će to biti dovoljno za Zvezdu, a onda je, pravo niotkuda, Radnički mogao do izjednačenja preko Smajlagića. 

Napadač Radničkog je nakon solo prodora Cvetkovića dobio savršen centaršut, Smajlagić je sjajno gađao, a onda je, po ko zna koji put ove sezone, zasijao Omri Glazer. Izraelski reprezentativac je paradom zaustavio njegov udarac i sačuvao prednost crveno-belih na "Čairu". 

Do kraja meča Radnički nije ozbiljnije ugrozio Zvezdu, a u 87. minutu tačku na utakmicu stavio je Aleksandar Katai nakon prelepog gola. 

Glazerova intervencija iz drugog poluvremena mogla bi da se ispostavi kao ključna u šampionskoj trci. Izraelac je odbranio prednost Zvezde u Nišu i, verovatno, doneo crveno-belima prvo mesto pred plej-of Superlige Srbije. Ako tako bude, treći ovosezonski večiti derbi biće odigran na "Marakani".