17.03.2024.

17:54

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda izbombardovala Radnički golovima i učvrstila prvu poziciju!

Zvezda  sada ima četiri boda više u odnosu "večitog rivala" Partizan i tako su se dodatno približili tituli Superlige Srbije. Uživali su danas navijači na popularnoj "Marakani" u majstorijama igrača u crveno-belim dresovima.

Prvo je mrežu zatresao Marko Stamenić, a zatim je dva gola postigao Šerif Ndijaje, upisao se u strelce i reprezentativac Južne Koreje Hvang, a konačan rezultat je postavio "miljenik delija" Aleksandar Katai.

Nisu mogli puleni Feđe Dudića danas da pariraju domaćem timu. Izgleda da je remi Partizana protiv Mladosti iz Lučana (1:1) bio ogromna motivacija za igrače Zvezde. Od starta se videlo koja gazda na terenu, a to se odrazilo i na rezultat.

Izveo je Vladan Milojević na teren najjajači sastav,a svi prvotimci crveno-belog tima maksimalno su iskoristili svoje prilike. Mogao je aktuelni šampion Srbije da postigne i više golova, međutim nemaju za čim da žele pošto su ostvarili ogroman trijumf. 

Sve je počelo u 10. minutu kada je Kanga poslao centaršut, a protivnički golman Leković je to jako loše procenio, na loptu je natrčao Marko Stamenić i poslao ju je u gol.

Samo deset minuta kasnije Senegalac Šerif Ndijaje je izveo pravu bravuru. Dodao mu je dobro Mijailović, a zatim je usledio fantastičan potez petom.

Nastavila je Zvezda da igra napadački, iako su već imali dobru prednost, to ih nije zadovoljilo, a plodovi toga videli su se u drugom poluvremenu.

Malo je bio sengalskom napadaču jedan pogodak, tako je uklizao na loptu u 50. minutu i na pravi način iskoristio pas Mirka Ivanića. Protivnički tim nije imao rešenje za ovu divnu akciju.

Briljantnih akcija nije falilo ni u nastavku igre. U 68 minutu, Olanjinka je zalomio protivničkog defanzivca,  a zatim je loptu prebacio kod Hvanga. On je zatresao mrežu i ponovo dozvao ogromne aplauze "delija".

Nije mogao ovaj meč da prođe ni bez pogotka Aleksandra Kataija. Jedan od najiskusnijiih igrača Zvezde ponovo je šansu dobio s klupe, a klasu je pokazao u 76. minutu kada je gotovo iz nemoguće pozivcije matirao Lekovića.

Do kraja meča, crveno-beli su nastavili s napadačkom igrom, sevale su šanse u šesnaestercu Radničkog, ipak rezulat se više nije menjao.

Jedno je sigurno, imaju šta da slave izabranici Vladana Milojevića,  žargonski rečeno, ispoštovali su dogovor iz svlačionice i pokazali rivalu da nema šale s njima. Zvezda se tako još jače učvrstila na liderskoj poziciji Superlige Srbije. Naravno ima još mnogo da se igra, ali ovakava majstorska partija će im sigurno biti vetar u leđa.