19.03.2024.

22:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Jago operisan! Zvezda se oglasila i otkrila stanje Brazilca!

Brazilski košarkaš je zadobio povredu glave prošle nedelje na meču protiv Makabija 29. kolu Evrolige, kada se sudario sa protivničkim igračem Bonzijem Kolsonom. Posle utakmice je odmah transportovan u bolnicu, gde mu je ustanovljena fraktura prednjeg zida frontalnog sinusa, kao i lakši potres mozga. On je tada ostao na posmatranju u bolnici, a na kraju je odlučeno da danas bude operisan.

Operacija je prošla u najboljem redu, a te informacije potvrdili su i iz Zvezde.

"Prvotimac Zvezde uspešno je operisan u utorak popodne u Beogradu. Od siline udarca tokom meča sa Makabijem zadobio je frakturu prednjeg zida frontalnog sinusa i ta povreda sanirana je operacijom. Uspešno se oporavlja i očekuje se da će u sredu biti pušten na kućno lečenje. Prva kontrola i previjanje biće u petak. Obaveštavamo javnost da ćemo o dinamici oporavka i njegovom povratku blagovremeno obavštavati javnost. Očekujte to u bliskoj budućnosti", navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Doktori smatraju da će oporavak proteći brzo i da će biti spreman za finalini deo sezone u kojem Zvezdu očekuje plej-of u ABA ligi, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre sa Brazilom koje su na programu u julu. Ipak, neko vreme moraće da nosi zaštitnu masku.