Autor: Informer.rs

20.03.2024.

19:05

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Zvezdin dvadeseti poraz u Evroligi!

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS  76:89 (20:29, 21:22, 13:19, 20:19)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Huan Karlos Garsija, Pjotr Pastusiak, Kristaps Konstantinovs

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi

Panatinaikos: Kalaicakis, Moraitis, Balcerovski, Slukas, Papapetru, Grent, Nan, Lesor, Grigonis, Ernangomez, Mitoglu, Mancukas

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! 

40. minut - Novi poeni za Slukasa u završnici koji je stigao do 17 poena, na drugoj strani promašaj Nemanje Nedovića - 76:88!

Informer

 

39. minut - Korak napred - nazad dva! Ponovo je Zvezda imala priliku da dodatno priđe "zelenima", ali je čistu loptu izgubio Nedović. Kažnjava to Kostas Slukas i stavlja tačku na meč - 76:86!

39. minut - Još lakih poena za Nemanju Nedovića a potom faul u napadu pravi Kendrik Nan, mogu crveno-beli da zakuvaju situaciju minut i po pre kraja utakmice - 76:84!

39. minut - Na jednoj strani precizan je bio Kendrik Nan nakon auta, brzo uzvraća Nemanja Nedović - 74:84. Predugo traje završnica najviše zbog katastrofalnog suđenja Garsije, Pastusiaka i Konstantinovsa. 

38. minut - Dva slobodna bacanja koristi Lesor nakon faula Teodosića, vraća to Dalibor Ilić - 72:82!

37. minut - Siguran pod košem bio je Džoel Bolomboj nakon "mrtve lopte" i boljeg skoka od Lesora  - 70:80!

36. minut - NEDOVIIIIIIIĆ! Još jedna trojka Zvezdinog šutera, ali na drugoj strani laki poeni za Matijasa Lesora pod košem - 68:80!

35. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali nažalost greška u napadu, u ruke je loptu Nedović dao Matijasu Lesoru, kažnjava to Grent i pogađa za tri poena - 65:76!

34. minut - Nakon dugo vremena crveno-beli imaju jednocifren zaostatak pošto je pod košem bio siguran Dejan Davidovac - 65:73!

34. minut - Naravno... Ne menjaju sudije svoju odluku i lakat u Nedovićevoj bradi nije faul! 

Informer

 

34. minut - Sporna situacija na sredini terena, Nan je laktom udario Nemanju Nedovića i sudije će gledati snimak. Ima osnova za nesportski faul...

34. minut - NEDOVIIIIIIIIIIIĆ! Zvezda na "samo" deset poena zaostatka - 63:73!

33. minut - Polovičan učinak Dalibora Ilića sa linije penala, ofanzivni skok kupi Džoel Bolomboj i tom prilikom dobija nezgodan udarac u lice. Sferopulos traži čelendž - 60:73!

32. minut - Lep potez Dejana Davidovca koji pogađa uz faul, a potom koristi i dodatno bacanje, ali trojku na drugoj strani pogađa KOstas Slukas. Na sve imaju gosti odgovor u "Beogradskoj areni" večeras - 59:73!

31. minut - Dva promašaja Zvezde za tri poena, ali je najviši pod košem bio Gilespi i izborio novi napad za svoju ekipu. Nažalost, ne koristi to Adam Hanga koji se pošteno ispromašivao večeras - 56:70!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Uspeva Zvezda da poentira za četiri sekunde iako su "zeleni" imali faul, dobro se pod košem snašao Dejan Davidovac - 56:70!

30. minut - Prekida seriju gostiju Rokas Gedraitis, ali na drugoj strani neverovatan poen Grenta - 54:70! Imaće Zvezda poslednji napad u trećoj četvrtini. 

29. minut - Utisak je da u ovim momentima Panatinaikos lomi pitanje pobednika, zakucava Lesor nakon ofanzivnog skoka i koristi dodatno bacanje zbog Teodosićevog faula, na drugoj strani greškI Hanga - 52:68!

Informer

 

28. minut - Idealnu loptu dobio je Fredi Gilespi, ali ne uspeva da pogodi, a potom i pravi faul kojim šalje Lesora na liniju penala - 52:65!

27. minut - Ponovo je Teodosić "nacrta" poene Nemanji Nedoviću, a potom dobra odbrana Fredija Gilepsija i u kontri zakucava Dalibor Ilić - 52:62!

26. minut - Lepa akcija Zvezde u režiji Teodosića i Nedovića koji lagano poentira pod košem, ali na drugoj strani potpuno sam pod košem Lesor - 48:60.

25. minut - Teodosić nije pogodio za tri poena, ali Bolomboj krade čistu loptu Kendriku Nanu i otvara kontru Zvezde, ali fauliran je Nemanja Nedović. 

24. minut - Šteta... Ponovo Zvezda ne koristi svoje šanse da uhvati priključak pošto trojku pogađa Mitoglu, a potom zakucava Matijas Lesor nakon što je ukrao loptu Smartu - 46:58!

23. minut - Uzalud dobra odbrana kada Grent pogodi iz nemoguće pozicije, na svu sreću, vraćaju crveno-beli ekspresno istom merom preko Džavontea Smarta - 46:53!

22. minut - Tri napada "zeleni" nisu uspeli da realizuju zvahvaljujući dobroj odbrani Zvezde, ali ne koriste to crveno-beli pošto je Adam Hanga promašio oba penala...

Informer

 

21. minut - Dobra odbrana Zvezde na startu drugog poluvremena, snašao se u kontri Džoel Bolomboj i samog pronašao Davidovca koji pogađa za tri poena - 44:51!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Siguran je sa linije penala Dejan Davidovac, na drugoj strani dva bacanja pogađa Kostas Slukas za kraj prvog poluvremena - 41:51!

20. minut - Šteta... Ponovo je Zvezda odigrala dobru odbranu, ali ne uspeva da naplati to u napadu, surova kazna stiže na drugoj strani - trojka Marijuša Grigonisa - 39:49!

19. minut - Prepolovila je Crvena zvezda prednost Panatinaikosa na krilima dobre odbrane i igre u tranziciji, sada je prvi u kontri bio Džoel Bolomboj. Nezadovoljan je Ergin Ataman i odmah reaguje tajm-autom - 39:46!

18. minut - DAVIDOVAAAAAAC! Dobra odbrana Zvezde, a potom i trojka za Dejana Davidovca koji je napadački izuzetno raspoložen - 37:46!

17. minut - Još jedna dobra defanzivna reakcija Ilića, nakon toga i novi laki poeni. Delovalo je da Zvezda hvata zalet u odbrani, ali prekida to trojkom iz nemoguće pozicije Kendrik Nan - 34:46!

Informer

 

16. minut - Poslao je Sferopulos Dalibora Ilića na parket, a povremeni srpski reprezentativac vraća na pravi način. Prvo je Ilić bez faula zaustavio Lesora, istrčao kontru i lagano zakucao - 32:43!

15. minut - Još lakih poena za "zelene" pod košem, užasno funkcioniše odbrana Zvezde, još jedan tajm-aut koristi Janis Sferopulos - 30:43!

14. minut - Precizan je ponovo DŽerija Grent sa poludistance, vraća to Dejan Davidovac, ali ne uspeva Zvezda ništa da odbrani na startu druge četvrtine što koristi Kendrik Nan - 30:41!

13. minut - Dobro se snalazi Džoel Bolomboj pod košem Panatinaikosa i nakon dva ofanzivna skoka uspeva da poentira, na drugoj strani Lesora faulira Miloš Teodosić - 26:37. 

12. minut - Loš napad Zvezde... Koristi to Lesor, krade loptu i potom lagano zakucava, ali na drugoj strani je prvi Nedović koji ekspresno vraća - 22:36!

11. minut - Raste prednost gostiju u "Areni", sada Džerija Grent pogađa za dva uz faul Luke Mitrovića i koristi dodatno bacanje - 20:32!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Šteta... Zvezda nije materijalizovala bolju igru u završnici četvrtine pošto su Slukas i Nan pogodili dve trojke i doneli "zelenima" +9 na kraju prvog perioda - 20:29!

Informer

 

10. minut - Razmrdao je Teodosić crveno-bele i osigurao seriju 6:0 za domaćina, sada nakon njegove asistencije lake poene beleži Luka Mitrović - 20:23!

9. minut - Gotovo identična scena, ponovo je Teodosić zaustavljen na nedozvoljen način i ponovo biva precizan sa linije za slobodna bacanja - 18:23!

9. minut - Agresivno iskakanje Balcerovskog, fauliran je Miloš Teodosić, pošto je bonus ispunjen iskusni plej ide na liniju penala i pogađa oba slobodna bacanja - 16:23!

8. minut - NEDOVIIIIIIIIĆ! Prekida nalet Panatinaikosa srpski reprezentativac koji pogađa za tri preko Nana, ali Amerikanac vraća istom merom na drugoj strani - 14:23!

8. minut - Još jedna trojka gostiju, izgubio je Smart loptu, otvorio kontru "zelenima", a precizan je u tranziciji bio Kostas Slukas - 11:20! Odmah tajm-autom reaguje Janis Sferopulos...

7. minut - Raspoložen je na startu meča Džoel Bolomboj koji zakucava posle asistencije Smarta, ali na drugoj strani još jedna trojka za Panatinaikos, precizan je ponovo Mitoglu - 11:17. 

6. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Marijuš Grigonis, ostao je Litvanac sam i lagano kaznio lošu odbranu Zvezde - 9:14. 

5. minut - Prekida seriju Panatinaikosa Luka Mitrović koji je ostao sam pod košem gostiju i lagano poentirao, faul odmah nakon toga pravi Džavonte Smart kako bi sprečio kontru rivala - 9:11!

Informer

 

5. minut - Mnogo problema crveno-belima na startu meča pravi Dinos Mitoglu, vezuje grčki reprezentativac sedam poena i donosi prvu prednost "zelenima" - 7:11. 

4. minut - Delovalo je da će Lesor imati lagano zakucavanje, ali je Gedraitis pravovremeno rotirao i zalepio centra Panatinaikosa, a potom se u kontri nagradio zakucavanjem - 7:4. 

3. minut - Drugi faul Džerije Grenta koji mora van igre, na parketu je Kostas Slukas, grčki reprezentativac zbog bratskih odnosa "delija" sa navijačima Olimpijakosa nije omiljeni u "Beogradskoj areni" večeras. 

3. minut - BOLOMBOOOOOOJ! Surovo kažnjava centar Crvene zvezde ogroman prostor koji mu je otvorio Matijas Lesor, ali u tranziciji poentira Mariuš Grigonis - 5:4. 

2. minut - Dobra odbrana Džoela Bolomboja koji je zaustavio Matijasa Lesora, ali se lopta odbila u ruke Kostasu Mitogluu koji lagano poentira pod košen - 2:2. 

2. minut - Čistu loptu krade Adam Hanga, uspeo je u kontri da ga sustigne Kendrik Nan, ali je tom prilikom napravio faul. Mađarski reprezentativac siguran je sa linije penala, Zvezda vodi - 2:0. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Zvezdu, ali faul u napadu pravi Luka Mitrović. 

Informer

 

19:53 - Počelo je zvanično predstavljanje ekipa. 

19:45 - Crveno-beli duel protiv Panatinaikosa dočekuju u seriji od pet vezanih poraza, sa druge strane - "zeleni", doživeli su neuspeh u prethodnom kolu u derbiju protiv Olimpijakosa. 

19:39 - Dočekan je Matijas Lesor kao što je bilo očekivano, okupljeni navijači u "Beogradskoj areni" nisu bili oduševljeni što vide bivšeg centra u dresu Panatinaikosa. 

19:31 - Evo i zvanične potvrde - Teodosić će biti na raspolaganju Janisu Sferopulosu za duel protiv Panatinaikosa! 

Informer

 

19:25 - Dobra vest za sve navijače Zvezde, u sastav se nakon duže pauze vraća Miloš Teodosić, a neće biti Dos Santosa, Lazića, Tompkinsa i Topića. 

19:16 - Jago Dos Santos javio se iz bolnice nakon uspešne operacije sinusa. 

19:13 - Iako su šanse Zvezde da se nađe u plej-inu elitnog takmičenja svedene na minimum, trener Panatinaikosa Ergin Ataman uveren je da će crveno-beli dati sve od sebe kako bi savladali njegov tim. 

- Ovo nije lak meč. Zvezda je dobar tim iako su gotovo izgubili šanse za plej-of. Oni se i dalje bore u svakoj utakmici. Za nas, svaka utakmica je sada kao finale. Moramo zaštititi našu treću poziciju za plej-of. Nakon ove utakmice, imamo težak meč protiv Barselone kod kuće. Štark Arena je težak teren za igranje, ali svi su igrali ovde: neki timovi su pobedili, neki timovi su izgubili. Moramo ostati fokusirani i pokušati pobediti, i imaćemo prednost na tabeli - rekao je Ataman. 

19:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 30. kola Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!