22.03.2024.

18:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Zvezda napokon pobedila u Evroligi!

CRVENA ZVEZDA - VIRTUS  94:79 (21:23, 27:19, 26:23, 20:14)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Emin Mogulkoč, Karlos Kortes, Saulius Rakis

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Terodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi

Virtus: Lundberg, Belineli, Pajola, Dobrić, Maskolo, Lomažs, Šengelija, Miki, Polonara, Žižić, Danston, Abas

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! 

40. minut - Još jedno lagano zakucavanje za Bolomboja, ovoga puta nakon Nedovićeve asistencije, a onda šuter Zvezde kruniše sjajnu partiju još jednom trojkom - 94:78!

40. minut - Nesportski faul Šengelije, Davidovac ide na liniju penala! Crvena zvezda prekida seriju poraza - 89:78! 

39. minut - Još magije u režiji Miloša TEodosića koji je pod košem pronašao samog Bolomboja - 87:78! Mora tajm-autom da reaguje Luka Banki, crveno-beli grabe ka pobedi! 

Informer

 

38. minut - Trojka Marka Belinelija, treća večeras, na drugoj strani Danston zaustavlja Nedovića bez faula - 84:78!

37. minut - Na jednoj strani poentira Toko Šengelija, na drugoj Rokas Gedraitis - 84:75!

36. minut - Ostaje Virtus bez važnog aduta pošto petu ličnu pravi Džordan Miki i to u napadu, Šengelija ima četiri faula. 

35. minut - BOLOMBOOOOOJ! Uključio se i centar Zvezde u večerašnju utakmicu, u prethodnom napadu blokirao je Mikija, a sada uz faul Šengelije pogađa  i koristi dodatno bacanje - 82:73!

34. minut - Nižu se promašaji na obe strane, ali prekida to Džordan Miki i ponovo vraća Virtus u igru - 79:73!

33. minut - Simultanka Dejana Davidovca koji pogađa pored Avudua Abasa, na drugoj strani uzvraća istom merom Džordan Miki - 79:71!

32. minut - MITROVIIIIIĆ! Maločas je Miki uspeo da zaustavi Mitrovića, ovoga puta - ne! Centar Zvezde pogađa uz faul iskusnog Amerikanca i koristi dodatno bacanje - 77:69!

31. minut - Otvara Marko Belineli svojim poenima poslednji kvartal u "Beogradskoj areni", mogao je na drugoj strani da vrati Luka Mitrović, ali ne pogađa pored Mikija - 74:69!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Sada polaganje Nemanje Nedovića, pokazuje šuter Zvezde svoj raznovrsni napadački arsenal, ali tačnu na treći period stavlja Toko Šengelija svojim poenima pod košem - 74:65!

Informer

 

30. minut - NEDOVIIIIIIIIIIĆ! Serija Zvezde 11:0 za novu dvocifrenu prednost crveno-belih - 72:61!

29. minut - Nastavlja se serija Zvezde, ponovo na krilima dobre odbrane! Napao je Mitrović u kontri Pajolu i iznudio dva penala, ali je bio polovičan - 69:61!

28. minut - Lakše se diše nakon još jedne dobre odbrane i lakih poena Nemanje Nedovića sa linije penala, Zvezda ponovo ima +5 - 66:61!

27. minut - TEODOSIIIIIIIIĆ! Evo je preko potrebna trojka za crveno-bele - 64:61!

27. minut - Kompletan povratak Virtusa! Gedraitis ne pogađa posle prodora, a potom zbog prigovora dobija tehniču! Lundberg pogađa slobodno bacanje - 61:61!

26. minut - Nastavlja se prazan hod Zvezde, prvo je istekao napad crveno-belima, a potom sa poludistance nije pogodio Luka Mitrović, koristi to Ludberg i sa linije penala smanjuje zaostatak svog tima - 61:60!

25. minut - Greške na obe strane, malo je falilo da Adam Hanga obezbedi novi napad Zvezdi nakon što je Tobi "zalepio" Toka Šengeliju. Ipak, poklon napad za Virtus i trojka za Šengeliju - 61:58! Tajm-aut za Sferopulosa...

24. minut - Serija 6:0 u  režiji Ifea Lundberga koji pogađa još jednu trojku, ali prekida to Nemanja NEdović poenima nakon prodora - 61:55!

24. minut - Trojka Nemanje Nedovića na jednoj strani, na drugoj ponovo nakon ofanzivnog skoka pogađa Ife Lundberg - 59:52!

23. minut - Ubija ofanzivni skok Virtusa crveno-bele i održava goste u igri, sada je Toko Šengelija dobio popravni i pogodio za tri poena - 56:49!

Informer

 

23. minut - Šteta... Mogla je Zvezda da nastavi svoju seriju, ali loptu gubi Hanga i poklanja penale Ifeu Lundbergu koji je siguran sa linije slobodnih bacanja - 54:46!

22. minut - Prvi put Zvezda ima dvocifrenu prednost večeras nakon poena Nemanje Nedovića, a potom još jedna dobra odbrana crveno-belih - 54:44!

22. minut - Divna akcija crveno-belih i "alej-up" Hange za Džoela Bolomboja, održava Zvezda +8 na startu drugog poluvremena - 52:44!

21. minut - Delovalo je da će Zvezda teško do poena na startu treće deonice, a onda je odbrana Virtusa pukla i poklonila nove poene Dejanu Davidovcu - 50:42!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - TEODOSIIIIIĆ! Prvo spektakularna asistencija za Majka Tobija koji pogađa za tri poena iz ugla, a potom krađa lopte i još jedna trojka na isteku napada - 48:42!

19. minut - Tajm-aut završnica prvog poluvremena! Dobra reakcija Zvezde nakon minuta predaha i četiri vezana za poena Bolomboja - 42:40! Sada reaguje strateg Virtusa - Luka Banki. 

18. minut - GEDRAITIIIIIS! Sjajno spremljena akcija iz tajm-auta i prva trojka za Litvanca večeras, ali na drugoj strani Toko Šengelija nastavlja svoju seriju - 38:40!

Informer

 

17. minut - Sporna sudijska odluka i, utisak je, poklon za Toka Šengeliju koji je fauliran nakon kontakta sa Daliborom Ilićem. Na drugoj strani sa poludistance pogađa Dejan Davidovac - 35:36!

16. minut - Zvezda vodi! Muče se crveno-beli, ali na krilima dobre odbrane stižu do lakih poeni u kontri. Sada je čistu loptu Dalibor Ilić izbio Šengeliji i u kontri pronašao Majka Tobija - 33:32!

15. minut - Napokon poeni za domaći sastav, Luka Mitrović je bio precizan sa linije penala pošto ga je Abas faulirao, a Virtus prethodno ispunio bonus. Potom dobra odbrana Zvezde i laki poeni za Tobija - 31:32!

14. minut - Bezidejno deluje napad Crvene zvezde, koriste to košarkaši Virtusa i preko Avudua Abasa uvećavaju svoju prednost - 27:32!

13. minut - Prekida Miloš Teodosić seriju Virtusa pošto je bio precizan sa linije penala nakon faula Džordana Mikija - 27:30!

12. minut - Jako loša reakcija Nedovića u odbrani, ostavio je sam Lomažsa na šutu za tri poena, a Letonac to surovo kažnjava, na drugoj strani ne uspeva to da vrati Rokas Gedraitis - 25:28!

12. minut - Prošao je Nemanja Nedović pored Lomažsa i pogodio uz faul, ali nažalost ne koristi dodatno bacanje - 25:25! Rezultatski egal u ovim momentima...

Informer

 

11. minut - Fenomenalno dodavanje Miloša Teodosića "u prostor" za lake poene Luke Mitrovića, ali na drugoj strani Džordan Miki surovo kažnjava lošu odbranu Majka Tobija - 23:25!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Četvrta trojka za Virtus večeras - prvo je pogodio Pajola, a potom i Avudu Abas, uspeva to da vrati Teodosić - 21:23!

9. minut - Teodosić na parketu - odmah magija! Iskusni plej na tacni poslužio je Džoela Bolomboja, a onda zahvaljujući dobroj odbrani otvorio kontru crveno-belih koji prvim poenima kruniše Luka Mitrović - 19:17!

8. minut - Seriju promašaja na obe strane prekida Džordan Miki, iskusni centar napao je Džoela Bolomboja i lagano poentirao za novi preokret u "Beogradskoj areni" - 15:17!

7. minut - Vode "rat" Šengelija i Dalibor Ilić - odbrana nema! Sada je Gruzin nadigrao krilnog centra Crvene zvezde, odmah Janis Sferopulos na parket šalje Luku Mitrovića - 15:15! 

6. minut - HANGAAAAA! Iskupio se Mađar za prethodnu grešku pošto je pogodio za tri poena na isteku napada, na drugoj strani crveno-beli se uspešno brane - 15:13!

5. minut - Šteta! Dalibor Ilić pogađa za tri poena preko Toka Šengelije, ali mu se reprezentativac Gruzije odužio i pogodio uz faul, a potom iskoristio dodatni penal - 12:13!

Informer

 

5. minut - Opšta konfuzija na parketu... Hanga krade loptu, potom gubi posed i otvara kontru za Virtus, a u tranziciji precizan je za tri poena iskusni Marko Belineli - 9:10!

4. minut - DAVIDOVAAAAAAC! Evo je prva trojka za crveno-bele večeras, imao je Zrenjaninac dovoljno prostora da se namesti i pogodi preko Belinelija - 9:7!

3. minut - Imala je Zvezda šansu da povede prvi put večeras, ali velika greška Adama Hange koju koristi Ognjen Dobrić i beleži prve poene u tranziciji. Ekspresan odgovor na drugoj strani u režiji Nemanje Nedovića - 6:7! 

2. minut - Lepa kontra crveno-belih i lagani poeni za Nemanju Nedovića - 4:5. Svemu je prethodio promašaj Ognjena Dobrića za tri poena. 

2. minut - Zakucavanje Brajana Danstona nakon lepe asistencije Šengelije, ali vraća to na drugoj strani Dalibor Ilić. Povremeni srpski reprezentativac poentirao je iz odbojke pošto je Davidovac promašio zicer - 2:5. 

1. minut - Dva slobodna bacanja promašio je Adam Hanga, ofanzivni skok potom kupi Džoel Bolomboj, ali pravi korake prilikom "zidanja"... 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču imaće Virtus i odmah trojka za goste, precizan iz ugla bio je Marko Belineli - 0:3! 

18:49 - Počelo je zvanično predstavljanje ekipa! 

18:35 - SASTAVI! 

Informer

 

18:30 - Janis Sferopulos ni večeras na raspolaganju neće imati Nikolu Topića, Treja Tompkinsa, Jaga Dos Santosa, dok je nastup Branka Lazića pod znakom pitanja. 

18:24 - Virtus je vezao tri poraza u Evroligi i zakomplikovao svoju sudbinu na tabeli. Četi Luke Bankija neophodna je pobeda protiv Zvezde kako bi ostali u konkurenciji za plej-of. 

18:21 - Crveno-beli duel protiv Virtusa dočekuju u katastrofalnoj seriji poraza u Evroligi i bez šanse za plasman u doigravanje. Zvezda je vezala šest neuspeha, a poslednju pobedu upisali su 30. januara protiv Valensije u "Beogradskoj areni". 

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 31. kola Evrolige između Crvene zvezde i Virtusa. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!