29.03.2024.

17:41

Foto: Starsportphoto©

Sport

Milojević poštuje Javor: Iskusan tim, predvođen jednim od najboljih trenera u ligi!

Crveno-beli trenutno zauzimaju prvu poziciju domaćeg šampionata, ali je prednost nad "večitim rivalom" Partizanom samo četiri boda.

Zbog toga su iz tabora srpskog predstavnika u Ligi šampiona oprezni pred gostovanje u Ivanjici, a trener Milojević ukazuje na kolegu Radovana Ćurčića kao na jednog od najvećih stručnjaka u Superligi Srbije.

Informer

Radovan Ćurčić

- Uvек smo oprezni. Gajim veliki respekt prema Javoru kao prema klubu i Ivanjici kao gradu. Javor je ekipa protiv koje je uvek teško igrati. Znamo da je Crvena zvezda tradicionalno imala poteškoća sa njima. Vodi ih iskusan i dobar trener, jedan od najboljih u našoj ligi, gospodin Radovan Ćurčić koji ima veliko iskustvo. Taktičar je, očejujem jako tešku utakmicu - rekao je trener Beograđana.

Popularni Miloje je svoju bogatu trenersku karijeru započeo kao strateg prvog tima Javora u sezoni 2011, a taj period, priznaje, posebno pamti.

- Uvek je lepo vratiti se u Ivanjicu, tamo sam počeo trenersku karijeru i posvetio se tom poslu. Drago mi je da vidim iste ljude, naročito one koji vode klub. Lepo je vratiti se - prisetio se Milojević.

Osvrnuo se iskusni strateg i na reprezentativnu pauzu tokom koje je veliki broj prvotimaca Zvezde imao obaveze u svojim nacionalnim timovima. Ističe da je to velika čast za klub.

- Zadovoljan sam. Za mene je najbitnije da se sa pauze igrači vrate zdravi i da imaju minutažu u nacionalnim timovima. U tom slučaju velika je čast za Crvenu zvezdu što ima toliko reprezentativaca - objasnio je bivši trener Apolona.

Kako stvari stoje, u sastavu neće biti Koste Nedeljkovića, koji se i dalje oporavlja od povrede.

- Kosta je u procesu rehabilitacije. Videćemo, čekamo dozvolu od lekarskog tima - zaključio je Milojević.