Autor: Jelena Nedeljković

30.03.2024.

17:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Penal, dva crvena i krcate tribine: Zvezda slavila u ivanjičkoj drami

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su protiv Javora u gostima u meču 27. kola Superlige Srbije. Srpski šampion je načeo rivala golom Gelora Kange u 39. minutu sa bele tačke. Na 2:0 povisio je In Bom Hvang u 43. minutu. Konačnih 3:0 postavio je Srđan Mijailović u 82. minutu. Uz dramatičnu odluku o jedanaestercu, kojoj je prethodila konsultacija glavnog sudije Danila Nikolića sa ljudima u VAR sobi. Viđena su i dva crvena kartona: za pomoćnog trenera domaće ekipe Milovana Milovića, a potom i glavnog trenera Radovana Ćurčića.

Informer

 

Imali su šta da vide navijači, njih 4.000, koliko je moglo da stane na tribine stadiona "Kraj Moravice". A da je moglo da ih uđe još toliko, tribine i okolne terase, bile bi krcate. Valjda je prijatnih 20 i nekoliko stepeni, ali i gostovanje srpskog šampiona, izmamilo ljude na sunce. Zvezdi je jedino važno da sa gostovanja vraća sa osvojena tri boda, dok će domaćin imati šta da analizira narednih dana.

Trebalo je Crvenoj zvezdi dobrih dvaedesetak minuta da se orijentiše i nađe kakvu takvu rupu u odbrani Javora. Maltene pola prvog poluvremena nije viđena ozbiljnija šansa. Pokušavali su Ndijaje i Olanjinka, asistirao je Ivanić, Kanga je ubacivao iz prekida, ali ništa od toga nije moglo da pomeri Ćurčićeve izabranike. Ključni trenutak desio se u 36. minutu, kada je lopta posle jednog udarca zakačila po ruci desnog beka domaće ekipe Milana Ilića. Odmah su igrači Zvezde zavapili da hoće penal. Najpre su stručnjaci u VAR sobi proveravali, a onda su u pomoć pozvali i glčavnog sudiju Danila Nikolića. Dva minuta kasnije, dosuđen je jedanaesterac za goste. Naravno, lopti je prišao ko drugi nego Gelor Kanga i šutirao je jako i precizno. Nije mogao ništa golman Manojlović i bilo je to velikih 1:0 za Zvezdu.

Do poluvremea kao da je maler poterao Javor. Najpre je nakon jedne gužve isključen pomoćni trener Milovan Milović, a onda je u 43. minutu Hvang duplirao prednost. Bila je to jedna od onih situacija koje često gledamo u ekipi sa "Marakane". Ivanić je odradio dosta posla i asistirao, a Korejac je bio precizan.

Na poluvremenu se još više zakuvalo, pa je crveni karton dobio i glavni trener domaćeg tima Ćurčić. Preselio se zajedno sa Milovićem na tribine, a tim mu je nastavio obezglavljen. Kao da je sve to uticalo na Javor, nije više bio ubojit. Usledio je nešto mirniji period igre, ali nijednog trenutka nije delovalo da bi Zvezda mogla da bude ugrožena.

Informer

Detalj sa utakmice Javor - Crvena zvezda

Konačnih 3:0 postavio je Srđan Mijailović u 82. minutu. Naleteo je pravovremeno na jedan odbitak i uveo meč u vrlo mirnu završnicu. Čekalo se samo da sudija Nikolić odsvira kraj. 

Malo je verovatno da su se u Javoru nadali da mogu da pobede, ali nisu baš ni očekivali ovakvu dramu. Želeće što pre da zaborave na meč sa Zvezdom i fokusiraju se na naredne utakmice, kako bi osigurali opstanak u Superligi Srbije. Sa druge strane, Zvezda je pobedom mirna na prvom mestu, a to je jedino što sve na "Marakani" zanima.