01.04.2024.

19:56

Foto: Starsportphoto

Sport

Šuterski trening u "Pioniru"! Zvezda razbila Podgoričane i overila prvo mesto

Crveno-beli su ovom pobedom i matematički osigurali prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja i to kolo pre kraja regularnog dela sezone. Klub sa Malog Kalemegdana tako je ostvario 21. trijumf ove sezone, uz samo četiri poraza, drugoplasirani Partizan ima učinak od 19-6, dok je trećeplasirana Budućnost sa skorom 18-7. S druge strane, gostima iz Podgorice ovo je bio 14. poraz u sezoni.

Izabranici Janisa Sferopulosa posle dva uzastopna poraza, prvo od Mege u ABA ligi, a potom i u petak uveče od Reala Madrida u Evroligi, pod imperativom pobede dočekali su "studente" i to jači za oporavljenog Jaga dos Santos i Miloša Teodosića.

Informer

Jago dos Santos vratio se na teren posle operacije nosa

Kao što se i očekivalo na terenu je postojao samo jedan tim. Crveno-beli su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, a okršaj sa crnogorskom ekipom je protekao poput šuterskog treninga, pošto su domaćini pogodili čak 16 trojki iz 29 pokušaja. U šuterskoj rapsodiji najviše su se istakli Nemanja Nedović sa 16 poena, dok su Adam Hanga i Džoel Bolomboj ubacili po 15. Na drugoj strani, najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Emir Hadžibegović sa 16 poena, dok je David Mirković postigao 14.

Klub sa Malog Kalemegdana je sigurno otvorio meč i na pogon Gedraitisa i Bolomboja od prvih minuta držao ekipu u vođstvu. Nije se dao ni Studentski centar, koji je šutevima sa distance držao korak za Beograđanima - 14:13.

Informer

Adam Hanga u duelu sa "studentima"

Ipak, u pravom trenutku razigrali su se Sferopulosovi puleni, počele su da pljušte trojke Nedovića, Gedraitisa i Hange, pa je domaćin prvu deonicu dobio ubedljivo (30:18).

Nastavila je Zvezda da sipa trojke i početkom druge četvrtine i pobegla na plus 16, pa se činilo da "studentima" preti rezultatska katstrofa. Ipak, nekoliko grešaka u napadu i opuštanje u odbrani doprineli su da gosti smanje na deset razlike. Srpski šampion se brzo konsolidao i do poluvremena vratio osetniju prednost - 47:34.

Informer

Dalibor Ilić na meču protiv Podgoričana

Drugo poluvreme Zvezda je otvorila fantastičnom i za nekoliko minuta kreirala seriju od 19:4. Pre svih crveno-bele je "upalio" Nedović pogodivši tri vezane trojke, potom su se šuterskoj rapsodiji priključili i Bolomboj i Ilić, pa je prednost ekspresno otišla na ogromnih 28 razlike (66:38). Uprkos velikom minusu, Podgoričani nisu odustajali i šutevima sa distance Drežnjaka i Mirkovića uspeli su koliko-toliko da smanje razliku na ispod 20 poena pred poslednju četvrtinu. 

Kao što se i očekivalo, Beograđani su u poslednjih deset minuta ponovo stekli ogromnu prednost, pa je u jednom trenutku bilo i 30 razlike. Ipak, u završnici su povukli ručnu, što su gosti iskoristili, smanjili na minus 18 i izbegli debakl u "Pioniru".