Autor: Jelena Nedeljković

02.04.2024.

13:44

Foto: Starsportphoto

Sport

Dragović se vratio treninzima, ali propušta IMT, evo kad će na teren

Iskusni štoper ovog proleća muku muči sa povredama. Najpre se povredio na gostovanju TSC-u. On je u 28. minutu ostao na zemlji, uhvatio se za mišić i nije mogao da nastavi dalje. Milojević ga je izveo iz igre i želja mu je bila da ga oporavi za "večiti derbi". 

Informer

Povređeni Aleksandar Dragović

Uradio je stameni štoper sve što je bilo do njega i snagom volje zaigrao u derbiju 9. marta. Međutim, telo nije moglo da izdrži, pa je posle nešto manje od pola sata igre i tu tražio izmenu. Nije bilo dileme da mu je loše i da ga čeka nešto duža pauza.

Usledila je ubrzo i reprezentativna pauza, pa su očekivanja bila da će Dragović da se oporavi i pridruži se saigračima. Međutim, propustio je i gostovanje Javoru za vikend.

Informer

Saldanja i Dragović

Prema poslednjim informacijama sa "Marakane", igrač je počeo da trenira, ali sportski sektor neće rizikovati još u utakmici sa IMT-om, već bi i nju trebalo da propusti.

- Dragović deluje dobro, vratio se na treninge, s tim da još ne radi sa ekipom. Trenira individualno, dobro se kreće, mada još ne ulazi u duele i nema fizički kontakt sa saigračima dok trenira. Volelo bi trener Milojević da ga ima u timu, ali svestan je i on da je pametnije da ga sačuva još jednu utakmicu i bude siguran da se igrač potpuno oporavio - objasnio je naš izvor. 

Nakon IMT-a, sledi gostovanje Radniku iz Surdulice, a u poslednjem kolu Zvezda dočekuje Železničar. Tek onda uslediće plej-of, odnosno još sedam utakmica. Reč je o mečevima koji će siretno odlučivati prvaka Srbije i od velike je važnosti da Dragović bude spreman. Štoper je ove sezone odigrao 30 mečeva u svim takmičenjima i dao dva gola uz dve asistencije.