04.04.2024.

18:15

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Zvezda pala nakon dramatične završnice!

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS  86:89 (16:23, 23:19, 25:21, 22:26)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Karlos Peruđa, Gitis Vilius, Rain Perandi

Crvena zvezda: Smart, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Jago
Trener: Janis Sferopulos

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Mitru-Long, Fol, Papanikolau, Brazdeikis, Piters, Sikma, Mekisik
Trener: Jorgos Barcokas

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! Precizan je bio Vokap oba puta, usledila je greška Miloša Teodosića i Olimpijakos iz Beograda nosi pobedu - 86:89!

40. minut - Oba penala promašuje Mitru-Long, na drugoj strani ne pogađa za tri Nedović, ali ispravlja to Džoel Bolomboj - 86:87! Tri sekunde je ostalo do kraja, a na liniju penala pre toga ide Tomas Vokap. 

40. minut - Olimpijakos je nadomak pobede, nacrtao je Sferopulos napad, Gedraitis je ostao potpuno sam, ali promašio je sve litvanski reprezentativac.

Informer

 

40. minut - Šteta... Pogađa za tri poena Mozes Rajt - 84:87! Imaće Zvezda napad za produžetke, ali pre toga tajm-aut Janisa Sferopulosa. 

40. minut - HANGAAAAAA! Prvi poeni za Mađara u drugom poluvremenu i peta trojka - 84:84! 

39. minut - Iz nemoguće pozicije poentira Mozes Rajt i to preko Bolomboja - 81:84!

39. minut - GEDRAITIIIIIIIIIIS! Trojka za Rokasa Gedraitisa iz ugla, ali ponovo je većinu posla odradio Džoel Bolomboj novim ofanzivnim skokom - 81:82!

38. minut - Sada tehnička  za Vilijamsa-Gosa, takođe zbor prigovora. Nažalost, ne koristi Adam Hanga dodatno bacanje - 78:82!

38. minut - Neverovatno! Kada god je potrebno Olimpijakos pogađa trojku, sada je Kostas Papanikolau bio precizan. Sa druge strane "kompenzacija" pošto je Mitru-Long faulirao Nedovića bez lopte i poslao ga na liniju penala - 77:81. 

37. minut - Tehnička za Nedovića... Protestvovao je šuter Zvezde kod sudije nakon "gurke" sa Mitru-Longom i zaradio tehničku grešku. Koristi Olimpijakos dodatno bacanje, ali se crveno-beli potom dobro brane i poentiraju preko Bolomboja u kontri - 75:78!

Informer

 

36. minut - Fantastičan poen Najdžela Vilijamsa-Gosa nakon tajm-auta Jorgosa Barcokasa. Na drugoj strani vraća to Rokas Gedraitis - 73:77!

36. minut - Dabl-dabl učinak Džoela Bolomboja koji kupi još jedan ofanzivni skok i pogađa - 71:75. Centar Zvezde ima 15 poena i 10 skokova! 

35. minut - Potpuno je opao ritam utakmice, a to na pravi način koristi Olimpijakos preko Mozesa Rajta. Amerikanac vezuje šest poena i tera Sferopulosa na još jedan tajm-aut - 69:75!

34. minut - Penal serija sredinom poslednjeg perioda, sada je dva bacanja pogodio Mozes Rajt. Vraća na drugoj strani nakon prodora Nemanja Nedović - 69:71!

33. minut - Uspeva Dejan Davidovac da iznudi dva slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno - 67:69!

33. minut - Pametan faul Miloša Teodosića koji je uspeo da zaustavi Larencakisa u prodoru. Ostao je posed za Olimpijakos, a onda naivno Mitrović naleće na Rajta i šalje centra gostiju na liniju penala. Da stvar bude gora, utakmica je gotova za Luku Mitrovića - 66:69!

32. minut - Sjajna energija Džoela Bolomboja! Prvo je centar Zvezde došao do ofanzivnog skoka, a potom i pogodio iz teške situacije nakon što mu je Mozes Rajt izbio loptu - 66:67!

Informer

 

31. minut - Serija Olimpijakosa 4:0 na startu poslednjeg perioda, Rajt i Mitru-Long pogađaju pod košem i teraju Sferopulosa da iskoristi odmah tajm-aut - 64:67!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Zvezda preokreće! Prvi put na meču crveno-beli vode nakon trojke koju uz zvuk sirene pogađa Miloš Teodosić - 64:63!

29. minut - BOLOMBOOOJ! Maestralan potez Zvezdinog centra koji je uspeo da izbaci Vokapa i pogodi uz faul Mustafe Fola, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 61:61!

29. minut - Tek što je Mitru-Long kročio na parket odmah pogađa za tri poena... Uspeva Zvezda da održi ritam zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku, sada je promašaj pokupio Bolomboj i vratio loptu u obruč - 58:61!

28. minut - Sporna situacija pod košem Zvezde, sudije su nakon pregledanja snimka ustanovile da je poslednji loptu durao Fal. Koristi to domaći sastav i preko Luke Mitrovića smanjuje prednost Olimpijakosa - 56:58!

27. minut - Proradio je šut košarkašima Olimpijakosa, nova trojka u režiji Kostasa Papanikolaua, prethodno je posle ofanzivnog skoka pogodio Luka Mitrović - 54:58!

26. minut - Ne koristi Zvezda napad za prvo vođstvo večeras, sve večeras kažnjava Olimpijakos, sada za tri poena pogađa Najdžel Vilijams-Gos - 52:55!

Informer

 

25. minut - NEDOVIIIIIĆ! Treća trojka za šutera Zvezde koji koristi savršeno dodavanje Miloša Teodosića i poravnava rezultat - 52:52!

25. minut - Raspucao se Nemanja Nedović i pogodio novu trojku, a potom sjajna odbrana Luke Mitrovića koji je naterao Pitersa na faul u napadu - 49:52!

24. minut - Uspevaju crveno-beli da se odbrane prvi put u drugom poluvremenu, sjajnu odbrnau odigrao je Dalibor Ilić na Papanikolauu. 

23. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Mučio se bivši srpski reprezentativac pri šutu u prvom poluvremenu, ali drugo otvara pogotkom za tri poena. Ipak, odbrana ZVezde je potpuno stala što koriste Piters i Fol - 44:52!

22. minut - Još jedna trojka za crveno-bele iz Pireja, precizan je Tomas Vokap - 39:48. Idealan start treće četvrtine za Olimpijakos. 

21. minut - Loš početak drugog poluvremena za četu Janisa Sferopulosa. Prvo je Bolomboj bio neprecizan pod košem, a potom Kostas Papanikolau pogađa za tri poena i to nakon ofanzivnog skoka - 39:45!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - HANGAAAA! Četvrta trojka za Adama Hangu, sada uz zvuk sirene - 39:42!

20. minut - Šteta... Imao je Davidovac otvoren šut za tri poena, nije pogodio, a na drugoj strani to odmah kažnjava Šekil Mekisik nakon atraktivne asistencije Tomasa Vokapa - 36:42!

Informer

 

19. minut - Hvataju crveno-beli priključak zahvaljujući dobroj odbrani! Pogodio je Gedraitis nakon prodora, a onda bez faula uspeo da natera Brazdeikisa na grešku. Koristi to Zvezda i preko Bolomboja stiže na samo dva poena zaostatka - 36:38!

18. minut - Lep potez Adama Hange koji kupi svoj promašaj, a potom atraktivno zakucava - 32:38

17. minut - Uspeva Nedović da se upiše  u strelce pošto je položio pored Meksika nakon prodora. Potrebna je Zvezdi daleko bolja odbrana pošto je novu trojku za Olimpijakos postigao Brazdeikis - 30:38!

16. minut - Precizan je sa linije penala Mozes Rajt nakon faula Luke Mitrovića, uspeva centar Zvezde ekspresno da se iskupi pošto je nakon promašaja Gedraitisa pokupio ofanzivni skok i pogodio - 28:35!

15. minut - Nova trojka za Adama Hangu, ali vraća to Vilijams-Gos - 26:33!

15. minut - Čudan pogodak Rokasa Gedraitisa, skakala je lopta po obruču i na kraju "upala" u koš - 23:30!

14. minut - Šteta... Ne koristi Zvezda šansu da uhvati priključak, surovo je kažnjena greška Gilespija pošgo za tri pogađa Mekisik. Potom nova dobra odbrana Olimpijakosa i zakucavanje Mozesa Rajta u kontri - 21:30!

13. minut - HANGAAAAAA! Još jedna trojka za Mađara večeras, a da stvar po četu Janisa Sferopulosa bude bolja grešku na drugoj strani pravi Najdžel Vilijams-Gos - 21:25!

12. minut - Prekida Šeik Mekisik seriju Crvene zvezde, usledila je potom greška Fredija Gilespija u napadu - 18:25!

Informer

 

11. minut - Dobar početak druge deonice za domaćina! Prvo je Mitrović bio siguran pod košem, a potom nakon defanzivne reakcije lagano u kontri poentira Rokas Gedraitis - 18:23!

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - TEODOSIIIIIIIIĆ! Vezao je Teodosić tri promašaja za tri poena, a onda u finišu prve deonice pogodio za prekid serije gostiju - 14:23! 

9. minut - Ekspresan odgovor Olimpijakosa koji pravi seriju 7:0 i ponovo "beži" domaćinu. Alek Piters se razigrao i vezao četiri poena - 11:19!

8. minut - Uspeli su crveno-beli zahvaljujući dobroj odbrani da se vrate u meč. Istekao je napad Olimpijakosa, koristi to Jago Dos Santos i postiže prve poene u Evroligi nakon mesec dana pauze prouzrokovane povredom - 11:12!

7. minut - HANGAAAAA! Napokon Zvezda pogađa za tri poena i ponovo je ključnu ulogu imao Gedraitis. Pokupio je Litvanac ofanzivan skok nakon promašaja Dalibora Ilića - 9:12!

6. minut - Lep potez Rokasa Gedraitisa, Litvanac nakon akcije iz auta pogađa uz faul Fala, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 6:12!

6. minut - Uspeva Hanga sa linije penala da prekine nalet Olimpijakosa, ali mađarski reprezentativac pogađa jedno od dva bacanja - 3:12. 

5. minut - Nova dva promašaja crveno-belih iz Beograda! Ni Hanga ni Teodosić ne uspevaju da pogode, a na drugoj strani sigurno zakucavanje Mustafe Fola - 2:10. 

Informer

 

4. minut - Muči se Zvezda u napadu, dva promašaja sada vezuje Adam Hanga, a na pravi način to koriste gosti iz Pireja. Tomas Vokap povukao je kontranapad, pogodio nakon prodora i naterao Janisa Sferopulosa da reaguje tajm-autom - 2:8. 

3. minut - Prekida seriju promašaja Ajzea Kenen koji pogađa preko ruke Branka Lazića, prethodno je Nemanja Nedović bio neprecizan - 2:6!

2. minut - Nije precizan na drugoj strani bio Branko Lazić, odmah to kažnajvaju crveno-beli iz Pireja pošto je trojku pogodio Tomas Vokap. Ipak, odgovor stiže u kontri preko Džoela Bolomboja - 2:3. 

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad na meču imao je Olimpijakos, promašaj Kostasa Papanikolaua za tri poena iz dobre pozicije - 0:0. 

Meč u "Areni" počeo je minutom ćutanja u čast žrtava terorističkog napada u Moskvi. 

Pre meča: 

18:45 - Janis Sferopulos srdačno se pozdravio sa predstavnicima nekadašnjeg kluba, a potom dobio ogromne ovacije prisutnih navijača u "Beogradskoj areni". 

18:38 - Olimpijakos je prvi ovosezonski duel protiv Crvene zvezde dobio bez problema iako su gosti iz Beograda u finišu uspeli da se vrate. Dominirao je Alek Piters sa 28  koševa, sa druge strane najeifkansiji bio je Nemanja Nedović sa 26. 

18:31 - Janis Sferopulos odlučio se za sledeći sastav. 

Informer

 

18:26 - Dobra vest za sve navijače Crvene zvezde - Nikola Topić zagrevao se sa ostatkom ekipe pred duel. Talentovanog plejmejkera neće biti u sastavu, ali oporavak ide u dobrom smeru. 

18:20 - Poznato je da su navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa u bratskim odnosima zbog čega se očekuje da večeras bude sjajna atmosfera. Ipak, na parketu će prštati budući da četa Janisa Sferopulosa želi još pobeda do kraja sezone u Evroliga, da se gosti iz Pireja bore za što bolju poziciju pred plej-of. 

18:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 33. kola Evrolige između Crvene zvezde i Olimpijakosa. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!