07.04.2024.

17:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda sigurna u Splitu za kraj regularnog dela ABA lige!

SPLIT - CRVENA ZVEZDA  73:92 (19:25, 18:24, 19:17, 17:26)

Grad: Split

Dvorana: Gripe 

Sudije: Damir Javor, Nermin Nikšić, Edo Javor

Split: Funderbruk, Perković, Šorter, Saliven, Kalajžić, Tišma, Runjić, Kučić, Vuko, Perkušić, Dubravčić, Ljubičić

Crvena zvezda: Smart, Lazarević, Hanga, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Tobi, Ilić, Nedović, Gilespi, Dos Santos

UŽIVO:

ČETVRTA ČETVRTINA:

KRAJ! Sigurna pobeda Zvezde! 

38. minut - Čini se da svi čekaju kraj duela, svoje minute ne koristi na pravi način Stefan Lazarević pošto je promašio trojku, a potom faulirao Salivena bez potrebe. Krilni centar Splita pogađa oba bacanja - 68:88!

37. minut - Vraća se Tompkins na parket kako bi proveo što više poena nakon oporavka od povrede. Sa njim pod košem će u tandemu delovati Fredi Gilespi, a upravo Amerikanac postiže nove poene iz reketa - 64:88!

36. minut - Atraktivan potez Džavontea Smarta koji zakucava nakon prodora i donosi crveno-belima maksimalnih 23 poena prednosti - 61:84. 

35. minut - Još poena za Branka Lazića, ovoga puta sa linije penala je bio precizan kapiten Zvezde - 61:85!

34. minut - Zvezda na +20 nakon lepe akcije Jaga i Ilića koji kruniše krilni centar crveno-belih. Na drugoj strani precizan je Ševon Šorter - 59:78!

33. minut - Još jedan pogodak za Zvezdu sa distance, sada je potpuno sam u uglu ostao Branko Lazić i pogodio novu trojku večeras - 56:74!

32. minut - JAGOOOOOO! Treća trojka za reprezenetativca Brazila, čini se da je sada sve gotovo - 56:71!

Informer

 

31. minut - Tobi sa lakim poenima pod košem otvara poslednji period u Gripama - 56:68!

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Još jedna trojka za crveno-bele, sada je pogodio Adam Hanga - 56:66!

29. minut - Prekida seriju Zvezde Perković poenima sa linije penala, a potom Fanderburk pogađa u kontri - 53:63!

28. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Kada je teško - Nedović! Dobro je Zvezda reagovala nakon tajm-auta Janisa Sferopulosa - 49:63!

27. minut - Lep potez Džavontea Smarta koji pogađa nakon prodora, potom i dobra odbrana Zvezde koja ponovo ima dvocifrenu prednost - 49:60!

26. minut - Promašaj Nedovića za tri poena, ali ofanzivni skok kupi Tobi i daje popravni srpskom šuteru koji je potom bio precizniji sa poluudistance - 49:57!

26. minut - Ponovo je Zvezda stala, a Split uspeva da istopi prednost gostiju iz Beograda... Odmah tajm-aut Janisa Sferopulosa - 49:55!

25. minut - Ispao je Adam Hanga u odbrani, a potom faulirao Salivena koji pogađa uz faul i koristi dodatno bacanje. Na drugoj strani ne uspeva da pogodi Majk Tobi - 47:55!

Informer

 

24. minut - Još jedan statičan napad Zvezde, ipak, uz dosta sreće crveno-beli dolaze do koša preko Luke Mitrovića - 44:55!

23. minut - Atipično... Luka Mitrović promašio je oba slobodna bacanja, ali je dobra reakcija Nedovića u odbrani osigurala Crvenoj zvezdi lagane poene u kontri - 44:53. Prethodno je trojku pogodio Perković.

22. minut - Beleži prve poene u nastavku Mate Kalajžić  nakon slabe reakcije Zvezde u odbrani. 

21. minut - Serija promašaja na obe strane na startu drugog poluvremena. Prekida to sa linije penala Derek Funderbruk, ali odmah odgovara istom merom Majk Tobi - 39:51!

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Novi poeni za Fredija Gilespija nakon ofanzivnog skoka, ali na drugoj strani je sa linije penala precizan Ševon Šorter - 37:49!

19. minut - Ponovo je proradio šut crveno-belih i odmah Zvezda stiče osetnu prednost! Nakon što je zaustavio Šortera u kontri sa distance pogađa Džavonte Smart - 35:47!

18. minut - Sjajna rola Treja Tompkinsa na startu mandata u crveno-belom dresu! Bivši as Real Madrida sada pogađa sa poludistance, a potom i sa niskog posta - 33:44!

17. minut - JAGOOOOOO! Brazilac je raspalio crveno-bele, pogodio dve trojke i odbio nalet Splita - 33:40. Zvezda ponovo lakše diše...

16. minut - Prvi poeni za Tompkinsa u dresu Zvezde - 33:37!

Informer

 

15. minut - Evo ga na parketu Trej Tompkins! Debi Amerikanca u crveno-belom dresu. Nakon dobre odbrane uspeva do prvih poena na meču da dođe Fredi Gilespi - 31:35!

14. minut - Morao je Janis Sferopulos da vrati na parket Luku Mitrovića, a centar odmah vezuje četiri poena i vraća Zvezdu na dva poseda prednosti - 29:33!

13. minut - Prekida Jago Dos Santos prazan hod crveno-belih i pogađa za tri poena, ali stala je odbrana Zvezde u drugoj deonici. Novi poeni za Salivena - 25:28!

12. minut - Potpuno je stala Zvezda nakon što je povela sa 10 poena prednosti. Koristi to i Luis Saliven koji novim poenima sa poludistance tera Sferopulosa da reaguje tajm-autom - 23:25!

11. minut - Lovre Runjić uspeva da produži seriju Splita koji je prepolovio vođstvo crveno-belih u Gripama. Hrvatski reprezentativac pogodio je dva bacanja nakon faula Fredija Gilespija koji se nikako ne snalazi - 21:25!

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Uspeva Split na krilima Šortera i Perkovića da istopi prednost Zvezde u finišu prve deonice - 19:25!

9. minut - Na jednoj strani prve poene beleži Ševon Šorter, ali uzvraća istom merom Dalibor Ilić - 17:25!

Informer

 

8. minut - Seriju Crvene zvezde uspeva da prekine Luis Saliven pogotkom sa poludistance, na drugoj strani nije bio precizan Markus Smart - 13:23!

8. minut - Nemanja Nedović je već dvocifren pošto je iskoristio dva slobodna bacanja nakon faula Kalajžića - 11:23!

7. minut - Šuterska klinika crveno-belih, nova trojka, sada je precizan Branko Lazić, a na drugoj strani to ne uspeva da vrati Perković. Kažnjava to Zvezda preko Mitrovića i dolazi do +10 - 11:21!

7. minut - Ni Gilespi ne uspeva da zaustavi Ljubičića, centar Splita pravi najviše problema Zvezdi pošto je još jednom rutinski došao do poena u reketu - 11:16. 

6. minut - Nespretan je pod košem bio Fredi Gilespi, morao je Amerikanac da šutira za tri poena nakon što mu je loptu ukrao Ljubičić. Ipak, ostaje posed na strani crveno-belih pošto je uspeo čelendž Janisa Sferopulosa. 

6. minut - NEDOVIIIIIIIIĆ! Treća trojka za bivšeg reprezentativca Srbije, mora odmah da reaguje tajm-autom strateg Splita budući da je Zvezda stekla osetnu prednost u ranoj fazi meča - 9:16!

5. minut - Još jednom Mitrović pod košem, nema domaćin rešenja za saradnju Mitrović-Nedović na startu utakmice - 9:13!

Informer

 

4. minut - Lak posao za Luku Mitrovića pod košem, izuzetno je raspoložen Nedović koji je sada asistirao srpskom reprezentativcu za novo vođstvo Zvezde u Splitu - 9:11!

4. minut - Loše je slovenački centar reagovao u odbrani, prelako ga je okrenuo Ljubičić, pogodio i to uz faul, a potom iskoristio dodatno slobodno bacanje. Ipak, na drugoj strani još jedna trojka za crveno-bele, ponovo je precizan bio Nemanja Nedović  - 9:9!

3. minut - Šuterski obračun na startu utakmice, druga trojka za Crvenu zvezdu delo je Majka Tobija - 6:6. 

2. minut - Ekspresan odgovor Splićana pošto je sa distance precizan bio Toni Perković. Isti igrač potom seče dodavanje Branka Lazića i postiže drugo trojku u ranoj fazi utakmice - 6:3. 

1. minut - Dobro Nemanja Nedović otvara utakmicu na Gripama. Šuter crveno-belih bio je sjajan u odbrani, a potom pogodio trojku na drugoj strani terena - 0:3. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Zvezdu, ali je uka Mitrović pod košem napravio faul u napadu tokom duela sa Kalajžićem - 0:0. 

Pre meča: 

17:47 - Zvanično - u Splitu za Zvezdu debituje Trej Tompkins, a u sastavu večeras neće biti Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja. 

Informer

 

17:40 - Sa druge strane, strateg Splita svestan je da je pred njegovim izabranicima pakleno težak zadatak protiv favorizovanog rivala. 

- Treba biti iskren i reći da se u toj utakmici puno više pita Zvezdu nego nas, ali bit ćemo spremni da iskoristimo svaku malu priliku koja se ukaže. Pre svega moramo biti mentalno spremni i nadamo se da ćemo uspjeti izvući pobedu koja bi nam donela playoff ABA lige - jasan je bio Slaven Rimac. 

17:32 - U najavi utakmice trener Zvezde Janis Sferopulos najavio je da neće biti kalkulacija protiv Splita, već da crveno-beli žele novu pobedu na Gripama. 

- Igramo utakmicu poslednjeg kola i bez obzira što smo i matematički osigurali prvo mesto na tabeli, želimo još jednu pobedu. Naš protivnik je atletski odlična ekipa, lopta im se dobro kreće u napadu i mogu da poentiraju i iznutra i sa spoljnih pozicija. Uvek, kao prvo napominjem da je izuzetno važno da kontrolišemo ritam utakmice kako bi došli do pobede - rekao je Sferopulos u najavi meča. 

17:26 - Utakmica u Splitu nema rezultatski značaj za crveno-bele budući da su već osigurali prvo mesto na kraju regularnog dela sezone. 

17:19 - Crvena zvezda je bez problema slavila u prvom duelu protiv Splita krajem 2023. godine u Beogradu. Prednjačio je Majk Tobi sa 24 poena, a Luka Mitrović dodao je 14. 

17:11 - Očekuje se da se u sastavu Crvene zvezde po prvi put od dolaska u Beograd nađe Trej Tompkins. Amerikanac se oporavio od povrede i spreman je da konkuriše za tim u finišu sezone, a u Splitu ga očekuje debi u crveno-belom dresu. 

Informer

 

17:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 26. kola ABA lige između Splita i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!