15.04.2024.

17:45

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Zvezda posle nestvarnog preokreta savladala Studentski centar!

CRVENA ZVEZDA - STUDENTSKI CENTAR  83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Milan Nedović, Luka Kardum, Marko Mustapić

Crvena zvezda: Teodosić, Hanga, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Dos Santos

Studentski centar: Bogavac, Pavlićević, Vučeljić, Hadžibegović, Baćović, Ivišić, Dokins, Drobnjak, Drežnjak, Kapusta, Mirković

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA: 

KRAJ! Pobeda Crvene zvezde uz mnogo sreće. 

40. minut - Polovičan učinak Davidovca - 83:81. Studentski centar ima tri sekunde da izbori produžetke ili pobedu. 

40. minut - Siguran je Dejan Davidovac sa linije penala, ali na drugoj strani trojku pogađa Drežnjak - 82:81. Tajm-aut za Sferopulosa, do kraja meča je ostalo pet sekundi, još uvek je sve u Zvezdinim rukama. 

40. minut - Odbranili su se crveno-beli, do kraja meča ostalo je bezmalo 25 sekundi. 

39. minut - Sve što nije išlo tokom 30 minuta, Zvezda je uspela da vrati u poslednjih osam! Nova trojka za crveno-bele, sada je iz ugla precizan bio Adam Hanga - 80:77!

38. minut - NEDOVIIIIIIIIĆ! Razbudio se bivši srpski reprezentativac, sada pogađa pored Drežnjaka i imaće dodatno bacanje da ponovo izjednači u "Areni" - 76:77!

38. minut - Pogađa Nemanja Nedović još jednu trojku i na kratko poravnava rezultat, budući da je na drugoj strani odmah vratio Ivišić - 74:77!

38. minut - Požurio je Teodosić i u ranoj fazi napada šutirao za tri, na njegovu sreću Lazić se na vreme vratio u odbrani u ukrao čistu loptu Hadžibegoviću. 

37. minut - NEDOVIIIIIĆ! Napokon pogađa i Nedović večeras, Zvezda je na samo tri poena zaostatka - 71:74!

36. minut - Još jedna dobra odbrana Zvezde, imaće crveno-beli šansu da dodatno istope prednost gostiju iz Podgorice, ali tek nakon tajm-auta koji je tražio Janis Sferopulos. 

Informer

 

35. minut - Ide još jedna trojka za crveno-bele, sada je Davidovac bio precizan i vratio Zvezdu u igru - 68:74!

35. minut - TEODOSIIIIIĆ! Još jedna trojka za iskusnog pleja, treća večeras, ali je Zvezdi pod hitno potrebna bolja odbrana budući da se raspucao Luka Bogavac - 65:74!

34. minut - Siguran je Jago Dos Santos sa linije penala, vraćaju gosti preko Igora Drobnjaka - 62:72!

33. minut - Razigrali su se crveno-beli, sada je Mitrović sa niskog posta napao Baćovića i lagano poentirao, ali na drugoj strani iz nemogće pozicije poentira Bogavac - 59:68!

33. minut - LAZIIIIIIIIIĆ! Trojka za kapitena Zvezde, a potom i sjajna defanzivna reakcija Lazića, nažalost, ne koristi to Trej Tompkins u kontri - 57:66!

32. minut - Želeli su crveno-beli da presingom iznenade rivala, ali se dobro snašao SC Derbi i preko Baćovića poentirao pod košem - 54:66!

31. minut - Na pravi način su crveno-beli otvorili poslednji period, dobra odbrana Zvezde otvorila je kontru, a Teodosić pod košem pronalazi samog Mitrovića - 54:64! Odmah tajm-aut za klupu Studentskog centra. 

Informer

 

31. minut - JAGOOOOOO! Trojka za Zvezdu na startu poslednjeg kvartala, prvi poeni za Brazilca na večerašnjoj utakmici - 52:64. Usledila je dobra odbrana crveno-belih, gubi loptu Luka Bogavac! 

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Nastavlja Nedović da forsira i da promašuje, ali je ovoga puta uspeo da se iskupi i ukrade čistu loptu Dokinsu. Amerikanac faulira Nemanju u kontri, polovičan učinak Zvezdinog beka sa linije penala - 49:64!

29. minut - Uzvraća Studentski centar nakon minuta predaha istom merom preko Drežnjaka, Drobnjaka i Dokinsa, ponovo gosti imaju +16 - 48:64!

28. minut - Novi ofanzivni skok za Bolomboja i još jedno zakucavanje Zvezdinog centra - 48:58! Serija crveno-belih 6:0 tera stratega SC-a da reaguje tajm-autom. 

27. minut - Razigrali su se centri crveno-belih, prvo poentira Mitrović, a potom i Džoel Bolomboj - 46:58! Usledila je dobra odbrana Zvezde koja nakon dugo vremena može na jednocifren minus. 

26. minut - MITROVIIIIIIIIĆ! Silovito zakucavanje centra Zvezde nakon Hangine asistencije, raspalilo je to malobrojne navijače u "Beogradskoj areni" - 42:58!

25. minut - Nastavlja se rafalna paljba gostiju, nova trojka za Podgoričane preko Emira Hadžibegića. U tranziciji je rivala napao Teodosić i iznudio faul, a potom pogodio i dva slobodna bacanja - 40:56!

24. minut - Sporna situacija pod košem Studentskog centra. Sigurno je da će Zvezda imati jedno slobodno bacanje nakon što je neko sa klupe gostiju dobio tehničku, Sferopulos je tražio "čelendž" i posed ostaje za crveno-bele nakon Teodosićevog pogotka sa linije penala - 38:53!

Informer

 

24. minut - KATASTROFA! Serija Studentskog centra 7:0, još jedna trojka za Pavlićevića, potom greška Davidovca u napadu i lagani poeni za Hadžibegovića u kontri. Mora tajm-aut odmah da pozove Sferopulos - 37:53. 

23. minut - Neverovatno.. Sve ide od ruke košarkašima Studentskog centra, nova trojka za goste delo je Pavlićevića. Uzvraća Dejan Davidovac posle ofanzivnog skoka, efikasan start treće deonice - 37:48!

22. minut - Sada je za tri precizan Borna Kapusta, ali i Miloš Teodosić na drugoj strani - 35:45!

21. minut - Poeni Ivišića na startu drugog poluvremena, a istom merom uzvraća Adam Hanga - 32:42. .

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Katastrofalan način da se završi prvo poluvreme... Mirković pogađa sa poludistance, a potom veliku grešku pravi Gedraitis i poklanja loptu Dokinsu - 30:40!

19. minut - Ofanzivni skok Bolomboja nakon novog Nedovićevog promašaja i lagano zakucavanje - 29:35!

18. minut - Nesportski faul Džoela Bolomboja! Nehotice je centar Zvezde udario Bornu Kapustu, a hrvatski internacionalac koristi dva slobodna bacanja - 27:35!

Informer

 

18. minut - Devet izgubljenih lopti ima u dosadašnjem delu utakmice, novu pravi Nedović koji direktno u ruke predaje posed Obriju Dokinsu..

17. minut - Pogodio je Nemanja Nedović trojku na jednoj strani, a onda pravi veliki propust u odbrani na drugoj. Kažnjava to Bogavac i prekida nalet crveno-belih - 27:33!

:16. minut - Dobro je Davidovac ušao u meč i nakon trojke vezuje još četiri poena u tandemu sa Adamom Hangom - 24:31! Sada tajm-autom reaguje klupa Studentskog centra. 

15. minut - Pogađa Dejan Davidovac za tri poena, ali na drugoj strani naivno faulira Bogavca pri šutu. Talentovani plej Studentskog centra siguran je sa linije penala i vraća +11 svojoj ekipi - 20:31!

14. minut - Po prvi put danas gosti iz Podgorice imaju dvocifrenu prednost! Katastrofalan napad Zvezde koji je SC-u otvorio kontru, koristi to Hadžibegović - 17:28!

13. minut - Katastrofalna odluka Nemanje Nedovića u odbrani... Bivši reprezentativac Srbije želeo je da zaustavi Baćovića, ali je umesto toga napravio faul i poklonio dodatno bacanje centru Studentskog centra - 17:26!

12. minut - Sjajna energija Tompkinsa na startu meča, ali u kontri ne pogađa Luka Mitrović. Kažnjavaju to gosti poenima Mirkovića nakon prodora - 17:23!

Informer

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Serija 4:0 za Studentski centar u finišu uvodnih 10 minuta. Ivišić ebeleži svoj sedmi poen, a potom se u strelce upisuje i Igor Drobnjak. Na svu sreću, Teodosić uspeva da iznudi faul pre zvuka sirene i pogađa dva bacanja - 15:21!

9. minut - Sve što je uradila Zvezda u prvoj deonici delo je Miloša Teodosića! Organizator crveno-belih sada je u uglu pronašao Lazića koji pogađa za tri poena - 13:17!

8. minut - Nikako crveno-beli ne uspevaju da se odbrane, sada je Pavićević iznudio faul Fredija Gilespija i pogodio dva bacanja, na drugoj strani nova dva poena za Teodosića, ovoga puta nakon prodora - 10:17!

7. minut - TEODOSIIIIIĆ! Veoma bitan poen za iskusnog pleja, pogodio je prvu trojku za svoj tim i ponovo prekinuo prazan hod Zvezde - 8:13!

7. minut - Bio je to kratak nalet crveno-belih, mora da rotira Sferopulos i pronađe raspoloženu petorku. Na klupu se seli Nemanja Nedović, dok je na parketu Jago Dos Santos - 5:13!

6. minut - NAPOKON! Evo ga prvi koš crveno-belih iz igre, magičan potez Miloša Teodosića, svi su očekivali šut, a iskusni plej dva puta spaja Mitrovića sa košem - 5:10!

Informer

 

5. minut - Punih pet minuta Crvena zvezda nema poen iz igre! Nižu se promašaji domaćeg sastava, nisu bili precizni Teodosić i Bolomboj, ali ni Studentski centar ne uspeva to da kazni. 

4. minut - Užasan start Zvezde! Samo jedan poen i to sa linije penala u dosadašnjem delu meča... Koristi to Studentski centar i trojkom Nikole Pavlićevića tera Janisa Sferopulosa da reaguje tajm-autom - 1:8!

3. minut - Sjajno je Tomislav Ivišić ušao u utakmicu, sada pogađa za tri poena. Na drugoj strani nova greška crveno-belih, Mitrović je napravio faul u napadu - 1:5. 

2. minut - Greši Borna Kapusta na drugoj strani, ali ne koristi to Nemanja Nedović budući da nije bio precizan za tri poena. Sevnula je kontra gostiju koju kruniše Ivišić poenima pod košem - 1:2. 

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Zvezdu i odmah će na liniju penala Luka Mitrović nakon faula Ivišića. Polovičan učinak iskusnog centra - 1:0! 

Pre meča: 

17:45 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča četvrtfinalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Studentskog centra. Sve detalje sa ove utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!