17.04.2024.

12:38

Foto: Starsportphoto

Sport

Stiže prvo pojačanje na "Marakanu"! Zvezda završila važan posao

Srpski fudbaler je sa bratom Ivanom 2017. godine otišao iz Zvezde u Mančester siti, a zbirno obeštećenje za njih dvojicu iznosilo je 5.500.000 evra. Sad se Luka vraća u redove šampiona Srbije i trebalo bi da potpiše ugovor do 2028. godine. Finansijski uslovi nisu poznati.

Informer

Luka je išao na pozajmicu u Bredu i Tvente, a zatim i u francusku Trou, dok je od septembra 2022. godine do sredine aprila 2023. igrao za TSC. Pole isteka pozajmice ponovo je otišao u Trou, a na 16 odigrani utakmica ove sezone postigao je šest golova i imao još tri asistencije.

U februaru nije produžio ugovor sa klubom, tokom zimskog prelaznog roka bio je želja Lećea, Verone, navodno i Lacija, a sad se kao slobodan igrač vraća u redove crveno-belih. Bio je deo tima Vladana Milojevića koji je stigao do šampionske titule, dva nastupa zabeležio je u Kupu Srbije, a jedan minut na terenu proveo je protiv Florijane.

- Zauvek ću pamtiti atmosferu na "Marakani" kada smo osvojili prvenstvo. Nisam imao priliku da igram evropske utakmice sa Crvenom zvezdom, ali mogu da zamislim kako to izgleda - rekao je nedavno Luka.