11.05.2024.

12:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Pala odluka! Evo gde će Zvezda dočekati Partizan u finalu ABA lige!

Prethodnih dana vodila se polemika u kojoj dvorani će crveno-beli biti domaćini u finalnoj seriji regionalnog takmičenja, a prve dve utakmice na programu su 13. i 15. maja. Crveno-beli su, kako prenose beogradski mediji, obavestili vlasnike sezonskih ulaznica da će biti domaćini u "Pioniru", a ne u Beogradskoj areni, gde su bili domaćini u većini utakmica ove sezone i u Evroligi i u ABA ligi.

Informer

"Bez obzira što odluka nije nimalo laka i nosi veliki broj izazova u organizaciji utakmice, posebno što je broj sezonskih ulaznica veći nego kapacitet hale "Aleksandar Nikoloić“, dužni smo da obrazložimo odluku pred važno finale. Smatramo da je hala "Aleksandar Nikolić“ pravi domaći teren za naš tim, za koji smo se, uprkos mnogobrojnim preprekama, izborili pošteno tokom ligaškog dela sezone ABA lige. Atmosfera sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" godinama je bila vetar u leđa generacijama Crvene zvezde koje su se borile za titule", saopštili su sa Malog Kalemegdana.

Aktuelni vicešampion Jadranske lige dodaje i da će oko dvorane biti postavljeni video bimovi kako bi i oni sezonci koji ne uđu u "Pionir" mogli da gledaju meč.

"Klub će organizovati postavljanje video bimova oko dvorane, kako bismo od celog događaja napravili praznik, a o svim detaljima, uz precizne informacije i instrukcije ko će i gde sedeti, klub ce se oglasiti tokom vikenda", dodaju iz Zvezde.

Informer

Iz rukovodstva kluba obratili su se i navijačima koji ne budu bili prisutni u dvorani, a imaju sezonske ulaznice.

"Crvenu zvezdu činimo svi zajedno. Zato će klub kao znak zahvalnosti, uz želju za razumevanjem, omogućiti i kupovinu nove sezonske ulaznice za takmičarsku 2024/25 uz značajne pogodnosti, popuste i olakšice. Okolnosti u evropskoj košarci, u kojima se takmičimo, trenutno su takve da nam utakmice koje slede obezbeđuju ono sto svi želimo u sezoni pred nama. Krcat "Pionir" je domaći teren i daje nam priliku da dođemo do tog cilja", dodaju iz Zvezde.

Dakle, u Zvezdi veruju da bi u "Pioniru" imali istinsku prednost domaćeg terena. Podsetimo, KK Crvena zvezda početkom sezone je objavila da ima preko 12.000 prodatih sezonskih karata, a kapacitet dvorane na Zvezdari je oko 8.000 mesta, pa ostaje da se vidi na koji način će se to rešiti.

Prvi meč Crvene zvezde i Partizana na programu je u ponedeljak od 20.30, a drugi u sredu u 19.30. Partizan je sinoć izborio plasman u finale, pošto je u majstorici u Beogradskoj areni savladao Budućnost sa 100:86.