12.05.2024.

17:45

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ: Zvezda savladala Radnički!

Strelci: Ndijaje 19, 29, Hvang 35 - Đurić 24, Sali 38

Žuti karton: Spajić (Crvena zvezda), Dadić (Radnički)

Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nenad Minaković

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Hvang, Stamenić (od 57. Šljivić) - Ivanić (od 74. Katai), Kanga (od 57. Mimović), Olanjinka - Ndijaje (od 74. Kraso) 
Trener: Vladan Milojević

Radnički 1923: Leković - Šerbečić, Vidović (od 45. Aleksić), Dadić (od 45. Pecelj), Mitrović - Ćosić (od 45. Milošević), Đurić (od 67. Bukmira) - Gluščević, Vidosavljević, Sali (od 67. Bevis) - Ivelja
Trener: Feđa Dudić

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90. minut - Još tri minuta nadoknade...

Informer

 

86. minut - Opsada Zvezdinog gola, želi Radnički da dođe do izjednačenja, ali za sada dobro reaguje odbrana crno-belih. 

83. minut - Preti Radnički, dva puta je morao da reaguje Aleksandar Dragović, mnogo sreće za Zvezdu. 

80. minut - Nova prilika za Crvenu zvezdu, pokušali su Katai i Kraso, ali se snašao dobro Stojan Leković. 

74. minut - Menja i Vladan Milojević, na terenu su Katai i Kraso. 

71. minut - Nove izmene u sastavu Radničkog, na terenu su Bukmira i Bevis. 

66. minut - Pokušavaju gosti da uhvate priključak, ali dobro deluje poslednja linija Zvezde. 

Informer

 

60. minut - Zanimljiv pokušaj Ognjena Mimovića sa desnog boka. Mladi defanzivac iskoristio je pas Olanjinke, dobro je reagovao Leković, ostaje 3:2. 

57. minut - Menja i Vladan Milojević, na terenu su Jovan Šljivić i Ognjen Mimović, a na klupu se sele Kanga i Stamnić. Jasno je da će Srđan Mijailović sada zaigrati u sredini terena. 

53. minut - Bilo je i očekivano da će ritam utakmice opasti na startu drugog poluvremena. Nešto opreznije igra Zvezda budući da je Radnički kaznio sve greške srpskog šampiona. 

49. minut - Izgledao je dobro nalet Crvene zvezde sa desne strane, ponovo je Olanjinka bio u centru pažnje, ali je Marko Stamenić prekasno izašao iz ofsajda... 

46. minut - Počinje drugi deo igre... Trostruku izmenu pravi Feđa Dudić, na terenu su Milošević, Pecelj i Aleksić, dok su u svlačionici ostali Ćosić, Vidović i Dadić. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena na "Marakani"! 

44. minut - Vratio se Olanjinka na teren i odmah zadao nove muke odbrani Radničkog, ovoga puta u saradnji sa Hvangom. Mnogo problema imaju Kragujevčani po desnoj strani. 

Informer

 

41. minut - Potencijalni problem za Crvenu zvezdu pošto se na povredu žali Piter Olanjinka. Ostao je Nigerijac na travi nakon duela sa Dadićem i pitanje je da li će biti u stanju da nastavi utakmicu. 

38. minut - GOOOOOOOOL! Šta se dešava na "Marakani"!? Goleada... Vižđi Sali vraća Radnički u igru. Francuski internacionalac pokupio je odbitak nakon reakcije Uroša Spajića i matirao nemogućnog Glazera - 3:2!

35. minut - GOOOOOOOL! Deli Piter Olanjinka asistencije, još jednom je Nigerijac napravio ogroman višak po desnoj strani i poslao povratnu loptu na koju je naleteo Hvang i poslao je iza leđa Lekovića - 3:1!

33. minut - Nova opasnost pred golom Stojana Lekovića! Mirko Ivanić je ukrao loptu Šerbečiću, potom fintom izbacio Vidovića, ali je njegov udarac blokirao jedan od defanzivaca Radničkog. 

29. minut - GOOOOOOOOL! Ponovo vodi Zvezda i ponovo je strelac Šerif Ndijaje! Ovoga puta je Senegalac bio najviši u kaznenom prostoru nakon centaršuta Pitera Olanjinke - 2:1!

27. minut - Izuzetan tempo na "Marakani", pršti na sve strane. Sada je Im Beom Hvang oprobao svoj udarac sa distance, ali lopta odlazi preko gola. 

Informer

 

24. minut - GOOOOOOOL! Ekspresan odgovor Kragujevčana, Vasilije Đurić poravnava rezultat na "Marakani". Gluščević je pobegao Rodiću i savršeno asistirao napadaču Radničkog - 1:1. 

19. minut - GOOOOOOOL! Svemu je prethodila požrtvovana reakcija Srđana Mijailovića koji je oduzeo loptu Vidoviću, a potom proigrao Senegalca pred kojim je bio lakši deo posla - 1:0. 

12. minut - Prvi žuti karton na utakmici. Levi bek Radničkog Dadić s leđa je povukao Ivanića i opravdano dobio javnu opomenu.

8. minut - Ivanić pokušava, mali problemi za Lekovića, ali ipak je uspeo da ukroti loptu.

6. minut - Uzvraćaju Kragujevčani. Gluščević šutira iskosa iz "šesnaest" pored gola, Dragović je bio ispred njega. 

2. minut - Stamenić pokušava sa preko 25 metara po zemlji, golman Leković krajnjim naporom loptu skreće u korner. 

1. minut - Utakmica je počela. Sa centra su krenuli fudbaleri Crvene zvezde.

UŽIVO

PRE MEČA

17:59 - Pun hvale na račun narednog rivala bio je trener Crvene zvezde - Vladan Milojević. 

- Radnički je apsolutno zasluženo tu gde jeste, jer igraju konstantno dobro i ne osciliraju. Imaju prepoznatljiv stil igre od kog ne odustaju, uz sijaset brzih i zanimljivih fudbalera u timu. Ipak, mislim da treba obratiti pažnju na čitav njihov tim, zaista imaju duh i energiju, bodre se međusobno. Što se tiče rezultata iz prethodne utakmice protiv Radničkog, desilo se tako, a sutra je novi meč - rekao je Milojević u najavi meča. 

17:53 - Oba puta ove sezone Crvena zvezda je bila bolja od Radničkog. U Kragujevcu su crveno-beli slavili sa 3:0, dok je pre dva meseca na "Marakani" četa Vladana Milojevića bila još ubedljivija - 5:0. 

17:45 - Dobro došli na lajv prenos utakmice petog kola plej-ofa Superlige Srbije između Crvene zvezde i kragujevačkog Radničkog. Sve detalje sa ovog meča možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!