13.05.2024.

23:42

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sferopulos: Prva utakmica uvek teška! Trener Zvezde otkrio i šta je sa Topićem!

Crveno-beli su u hali "Aleksandar Nikolić" slavili sa 85:82 (17:20, 22:19, 25:22, 21:21). 

Trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je impresije posle meča:

- Čestitam igračima prvu pobedu, poveli smo 1:0. Kao što ste mogli da vidite utakmica je bila dobra reklama najboljih timova u Srbiji, Utakmica ABA lige na vrhunskom nivou. Vrlo važno za nas, pri rezultatu 26:35 da počnemo da igramo dobro u kontinuitetu, kasnije i nismo imali zaostatak. U poslednjih šest minuta Partizan je davao koševe sa penala. Na kraju, pokazali smo veliki karakter,  Mislim da su presudili detalji iz finiša. Samo je 1:0 moramo brzo da zaboravimo utakmicu i okrenemo se drugoj. Zahvalio bih se našim navijačima, napravili su odličnu atmosferu. Nisu bacali ništa na teren, ako je i bilo uvreda, ali ne razumem jezik.

Sferopulos je odgovorio na pitanje da li će druga utakmica biti lakša ili teža, s obzirom na top da je preostalo manje od 48 časova. 

- Prva utakmica je uvek teška za domaćina, jer imaš pritisak da moraš da pobediš. Za nas važna i za drugu utakmicu, počeli smo nervozno. Za drugu utakmicu važmo da poboljšamo a ono što je bilo dobro da nadogradimo.

Strateg Zvezde je otkrio i stepen povrede Nikole Topića.

- Nikola je povredio isto koleno. Ide na magnetnu rezonancu i ujutru će se sve znati - rekao je Sferopulos.

O ambijentu u Pioniru i Areni rekao je:

- Igrati u obe pune dvorane je uzbudljivo, ali ovde je mnogo prirodnije. Najvažnije da je večeras bila odlična atmosfera.