13.05.2024.

23:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Užasne vesti na startu finala ABA lige! Topiću stradalo isto koleno!

Crvena zvezda je odbranila domaći teren u prvoj utakmici finalne serije ABA lige. Četa Janisa Sferopulosa bila je mirnija u dramatičnoj završnici i savladala Partizan sa 85:82, ali je duel u "Pioniru" ostao u senci povrede koju je zadobio talentovani košarkaš srpskog šampiona - Nikola Topić. 

Mladi plejmejker dominirao je u dresu Mege tokom jesenjeg dela prvenstva, a onda ga je Crvena zvezda početkom godine vratila sa pozajmice. Nažalost, nakon svega nekoliko utakmica Topić je doživeo povredu kolena od koje se oporavio tek nedavno, a večeras je doživeo novi peh nakon duela sa Zekom Ledejem. 

Informer

 

Topić je iznet sa terena, nakon nekog vremena se vratio na klupu, ali u civilu, a na konferenciji za medije trener Janis Sferopulos istakao je da je stradalo isto koleno te da će više informacija biti dostupno tek u utorak nakon magnetne rezonance. 

- Nikola je imao problem sa istim kolenom. Ići će na magnetnu rezonancu, imaće pregled tokom večeri i u utorak ujutru biće jasnije njegovo stanje - rekao je Sferopulos. 

Nikola Topić jedan je od najtalentovanijih košarkaša današnjice, a stručnjaci mu predviđaju visoku poziciju na predstojećem NBA draftu. Plej Zvezde planiran je za visokog pika prve runde, čak moguće i  u prvih pet, ali bi povreda mogla da mu pokvari planove... Šteta!