14.05.2024.

17:08

Foto: aba-liga.com

Sport

Napokon dobre vesti! Topić ne mora na operaciju, ali...

Napokon ohrabrujuće vesti sa Malog Kalemegdana- Nikola Topić neće morati da operaciju kolena, saopštila je Crvena zvezda. Nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da je sezona završena za mladog srpskog košarkaša, ali da hirurški zahvat nije potreban. 

Topić je doživeo povredu kolena u prvoj utakmici finalne serije ABA lige protiv Partizana.  U finišu treće četvrtine nakon doskoka plejmejker Zvezde završio je na parketu nakon čega je iznet sa terena. Prve prognoze nisu bile dobre, ali su crveno-beli saopštili lepe vesti. 

Informer

 

“KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je nakon inicijalnih lekarskih pregleda utvrđeno da povreda Nikole Topića trenutno ne zahteva hiruški zahvat (operaciju).

Međutim, ova vrsta povrede zahteva kraće mirovanje zbog koga naš prvotimac neće moći da pomogne timu u narednim utakmicama. O svim daljim koracima u oporavku našeg Nikole Topića, klub će blagovremeno obaveštavati javnost,” stoji u saopštenju sa Malog Kalemegdana.

Mladi srpski košarkaš neće se vraćati na parket do kraja sezone budući da povreda zahteva mirovanje. Dobra vest je da problem sa kolenom neće ugroziti status Nikole Topića na predstojećem NBA draftu. 

Plejmejker Crvene zvezde označen je kao jedan od najtraženijih igrača među NBA timovima, a stručnjaci mu prognoziraju visoku poziciju u prvoj rundi. Moguće čak i u "Top 10".