15.05.2024.

14:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda naciljala pojačanje u Iranu! Vezista blizu "Marakane"

Reč je o fudbaleru Sepahana, kluba iz prvog ranga izraelskog fudbala, koji je prošao sve mlađe kategorije, a onda dogurao i do prvog ranga takmičenja u leto 2022. godine. Prema rečima našeg izvora iz kluba, odavno je Iranac na radaru skauting službe sa "Marakane" i ne bi bilo iznenađenje da pojača crveno-bele.

- Tačno je da smo se raspitivali o tom igraču. Uglavnom smo dobre stvari čuli o njemu, ali nije on igrač koji bi odmah bio pojačanje za Crvenu zvezdu. Ako bi i došao, od njega bi se očekivalo da zaigra recimo sledeće sezone. Ukoliko se bude pravilno razvijao, mogao bi da napravi veliku karijeru, barem su takve prognoze onih koji ga dobro poznaju - rekao je naš izvor iz kluba.   

Hoseinehad je ove sezone na 22 meča dao dva gola uz pet asistencija u svim takmičenjima. On ima ugovor do leta 2027. godine, tako da bi Zvezda sigurno morala d aplati neko obeštećenje, za koje je pretpostavka da ne bi bilo veliko. 

Crveno-beli su i ranije dovodili igrače za koje su verovali da mogu da budu dobri u budućnosti i na kojima bi u perspektivi moglo da se zaradi. Bilo je i pogodaka, poput Iraklija Azarova, mada je on došao kao poluafirmisan igrač. Bilo je i promašaja poput Nemanje Motike, za kojeg je Zvezda pritom izdvojila višemilionsko obeštećenje.

Svakako će ovog leta biti akcenat na afirmisanim pojačanjima, dovedenim da prave razliku i pojačaju tim za Ligu šampiona.