15.05.2024.

23:02

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Sport

Gedraitis zagrmeo: Razmišljamo samo o trećoj utakmici! Hvala navijačima (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige, pošto su večeras kao domaćini pobedili Partizan rezultatom 80:73. Nedović je predvodio Zvezdu ka pobedi sa 21 poenom, sve u prvih 20 minuta, 10 je dao Džoel Bolomboj, a devet Miloš Teodosić. Kod Partizana se istakao Džejlin Smit sa 12 poena (trojke 4/7), a po 11 su dali Zek Ledej, Pi Džej Doužer i Bruno Kaboklo.

Nakon uvodne dve utakmice, košarkaš crveno-belih - Rokas Gedraitis, sumirao je utiske i zahvalio se navijačima na velikoj podršci. 

- Nema sumnje da nas u nedelju čeka teška utakmica, moraćemo da igramo bez greške ako želimo da pobedimo pred njihovim navijačima. Za nas je to poslednji meč, samo o njemu razmišljamo... Želimo da odemo u "Arenu" i pobedimo - poručio je Rokas Gedraitis. 

Zvezda je nekoliko puta imala šansu da slomi otpor rivala i ranije privede meč kraju, ali izabranici Janisa Sferopulosa nikako nisu uspevali da steknu dvocifrenu prednost. 

- To je finale, igramo protiv Partizana. Kontrolisali smo celu utakmicu, dobra odbrana je bila ključna za pobedu. Čitava sezona staje u ove mečeve. Kada sam došao želeo sam da igram u finalu, ne znam kako to da objasnim. Lepe emocije, želiš da pružiš sve od sebe, 120 odsto, sa ovakvim navijačima... Hvala im što nas guraju stalno - rekao je šuter Zvezde. 

U nedelju crveno-bele očekuje paklena atmosfera u "Beogradskoj areni". 

- Baš zbog toga moramo da budemo fokusirani. Ne smemo da slušamo ništa oko nas već da damo sve od sebe i odigramo što bolje - podvukao je Litvanac.