21.05.2024.

15:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Litvanac ima ponudu da se vrati kući, Zvezda želi da ga zadrži!

Stigao je Gedraitis na Mali Kalemegdan kao veliko pojačanje, od kojeg se očekivalo da bude jedan od nosilaca igre u najavljivanom napadu na fajnal for. Imao je reprezentativac Litvanije velikih oscilacija u formi tokom sezone, ali prema informacijama koje prenosi italijanski novinar Andrea Kalconi, novi šampion ABA lige želi da ga zadrži u svojim redovima!

Gedraitis je u finalnoj seriji ABA lige podbacio u prva dva meča, na kojima je zbirno postigao devet poena! Prema izvorima bliskim crveno-belima, krilni košarkaš je još pre mesec dana stupio u pregovore sa Žalgirisom, pa su mnogi pad u njegovoj formi u finišu sezone povezali upravo sa spekulacijama po kojima je na izlaznim vratima tima sa Malog Kalemegdana!

Informer

 

Do preokreta je došlo nakon trećeg meča u kojem je Gedraitis uz Luku Mitrovića bio najefikasniji u svom timu sa 12 poena, a po svemu sudeći njegova dobra partija u nedelju nije promakla čelnicima kluba.

Informer

 

Svesni su u Zvezdi da sada imaju žestoku konkurenciju u najtrofejnijem litvanskom klubu, pa su odlučili da mu ponude novi ugovor, s obzirom na to da aktuelni ističe na kraju tekuće sezone. Rokas Gedraitis je ove sezone u Evroligi imao prosek od deset poena i 3.8 skokova.