22.05.2024.

19:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Jednog igrača smo doveli, drugi je blizu! Čović progovorio o Lojdu, Vildozi i Kaliniću!

Između ostalog, rekao je da bi osvojio barem jednu Evroligu da je na klupi imao trenera Partizana Željka Obradovića, a navijače naročito zanima onaj deo oko potencijalnih pojačanja.

Odranije je poznato da je klub sa Malog Kalemegdana dogovorio dolazak centra i kapitena Mege Uroša Plavšića, a Čović je to sada i potvrdio. Osim toga, rekao je da je Zvezda blizu dogovora i sa još jednim igračem Mege, Nikolom Đurišićem, čiji potpis, ipak, zavisi od NBA drafta.

- Doveli smo Uroša Plavšića. Sa njim smo se dogovorili. Nismo daleko od dogovora sa Đurišićem. Naravno, u njegovom slučaju sve zavisi od drafta - poručuje Čović.

Informer

Ostala imena o kojima bruje insajderi su Nikola Kalinić, Luka Vildoza, pa i Džordan Lojd. Reč je o momcima koji su već igrali za Zvezdu. Čović kaže da, zasad, nema ništa novo povodom ovih košarkaša.

- Ako gledate portale, mi smo već doveli 20 igrača! Nikakav kontakt nismo imali, osim što je njegov (Lojdov, prim.aut.) Grk nas obavestio da će Lojd biti slobodan igrač. I onda kreću priče - ističe Čović.

Za Vildozu nije dao konkretan odgovor (iako je bio upitan), dok je povodom povratka Nikole Kalinića takođe dao zagonetan odgovor.

- O tom, potom. Videćemo, kada se završi prvenstvo Srbije - ističe Nebojša Čović.

Očekuje se da po završetku sezone Zvezdu napuste Fredi Gilespi, Džavonte Smart i Majk Tobi, dok će klub teško zadržati Nikolu Topića, kome se predviđa visok plasman na NBA draftu. Sa druge strane, ugovori ističu Milošu Teodosiću, Branku Laziću, Treju Tompkinsu i Rokasu Gedraitisu. Srpski tandem i Litvanac će verovatno dobiti produžetak saradnje, dok se za Tompkinsa još uvek rade analize i verovatno će od predstojeće Košarkaške lige Srbije zavisiti njegova sudbina u crveno-belom dresu.