Autor: Informer.rs

23.05.2024.

15:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Novo saopštenje KK Zvezde! Budžetska inspekcija je bila u klubu!

Iz Zvezde tvrde da je vršen kontrola trošenja sredstava u periodu od 2022. godine pa sve do 2024.

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u četvrtak 23.05.2024. godine dobio Zapisnik o inspekcijskom nadzoru Budžetske inspekcije koja je vršila kontrolu namene trošenja svih sredstava u periodu od 01.06.2022. do 19.02.2024. godine. Sa zadovoljstvom zaključujemo da je Budžetska inspekcija sačinila zapisnik bez ikakvih primedbi i prekršaja", navodi Zvezda.

Iz Zvezde podsećaju da je budžetska inspekcija i ranije boravila u klupskim prostorijama i da ni tada nije bilo nikakvih problema.

"KK Crvena zvezda delima potvrđuje da je najtransparentniji klub na ovim prostorima, jer je osim izveštaja o namenskom trošenju sredstava, već davao (i davaće) na uvid javnosti sve prihode i rashode kluba, plate igrača, menadžmenta", navode iz Zvezde.

Crveno-beli ističu da će klub uvek raditi transparentno.

"Naš klub pozdravlja sve napore da se od strane nadležnih državnih organa u dinar utvrdi poslovanje svih košarkaških klubova u Republici Srbiji, kao i klubova u drugim sportovima. Upravo zbog toga inspekcije su dobro došle u naš klub koji će kao i uvek detaljno obaveštavati javnost o svim aktivnostima po ovim pitanjima. Očekujemo da će nadležni organi u narednom periodu objaviti i izveštaje ostalih sportskih klubova koji bi trebalo da slede naš primer", ističu iz Zvezde.