Autor: Informer.rs

23.05.2024.

20:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok, pa odgovor! Oglasila se Zvezda: U februaru nam je rečeno da šampion ABA lige ide u Evroligu!

Iako su svi na Malom Kalemegdanu bili sigurni da će učetvovati u Evroligi, došle su druge vesti od strane generalnog direktora ovog takmičenja.

Paulijus Motijeunas poručio je da to i nije baš tako, te da činjenica da su šampioni ne znači puno u ovom slučaju.

- Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija - pobediš i uđeš. Mesto u domaćim šampionatima više nije važno. Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju - istakao je Motiejunas.

Informer

 

Ovo je donekle i probudilo javnost, dok, oglasio se i generalni direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević, koji je istakao da je još u februaru rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu.

- U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone - rekao je Vasiljević za Meridijan.