24.05.2024.

11:58

Foto: Shutterstock/Starsportphoto/EPA

Sport

Sprema se bomba na "Marakani"! Zvezda želi Arnautovića i Radonjića!

Izgleda da su na "Marakani" naučili lekcije! Samo uz velika ulaganja i angažovanje fudbalera sa ozbiljnom evropskom reputacijom, može se nadmetati sa evropskim "aždajama"! Da je to tako, potvrđuju informacije do kojih je Informer došao, a prema kojima je Uprava šampiona Srbije već stupila u pregovore sa Markom Arnautovićem!

- Prvi kontakt sa Markom već je uspostavljen, a veliku ulogu u pokušaju da ga privole na selidbu u Beograd, trebalo bi da odradi kapiten Zvezde Aleksandar Dragović, koji mu je dugi niz godina bio saigrač u reprezentaciji Austrije! - navodi naš izvor.

Informer

 

Marko Arnautović je prethodnu sezonu igrao u milanskom Interu kao pozajmljen fudbaler Bolonje. Kada prvog jula bude otvoren letnji prelazni rok, iskusni napadač će i zvanično postati igrač novog šampiona Italije, pošto je ugovor o pozajmici podrazumevao i obavezan otkup na kraju tekuće sezone! Njegov aktuelni ugovor vezuje ga za "neroazure" do leta 2025. godine, pa u Interu ne bi imali ništa protiv da ga prodaju, svesni da je već u poznim igračkim godinama i da je ovo poslednja prilika da na njegovoj prodaji zarade neki novac. Specijalizovani fudbalski sajt "transfermarket" navodi da je vrednost Arnautovića trenutno procenjena na 5 miliona evra, ali bi ta cena možda mogla da bude i manja, pogotovo ako se uzme u obzir da je ove sezone imao i dosta problema sa povredama.

Informer

 

Ono što bi mogao da bude "kamen spoticanja" jeste njegova plata. Reprezentativac Austrije trenutno u Interu zarađuje nešto manje od 75.000 evra nedeljno, odnosno u predstojećoj sezoni bi trebalo da inkasira oko 3.850.000 evra! To je svakako van domašaja šampiona Srbije, pa bi momak srpskog porekla koji je rođen u Beču morao da se odrekne marar dela zarade.

Informer

 

Ipak, imaju i na "Marakani" svoje argumente - na prvom mestu to je kapiten Aleksandar Dragović! On i Arnautović delili su svlačionicu u reprezentaciji više od deset godina i zajedno su za seniorsku selekciju odigrali preko 100 mečeva! Potrebno je naravno za početak osigurati ostanak iskusnog štopera u klubu, a onda bi i Dragović trebalo da odigra svoju ulogu i pokuša da ubedi iskusnog napadača da postane stanovnik glavnog grada Srbije!

Informer

 

Svakako da se u Ljutice Bogdana uzdaju i u tehničkog direktora Marka Marina, koji je i prethodnog leta pokazao svoje sposobnosti kada je u pitanju dovođenje fudbalera. Njegove veze i kontakti širom Evrope trebalo bi da budu još jedan faktor koji bi mogao da poništi činjenicu da Zvezda finansijski ne može da parira Interu! Tu je naravno i takmičarski motiv jer nema sumnje da bi Arnautović u Beogradu bio dočekan kao "božanstvo" dok bi u Interu bio rezerva neprikosnovenim Lautaru Martinezu i Markusu Tiramu! Ostaje da se vidi da li će fudbalske stvari, a ne puke finansije, predstavljati motiv momku čiji je zenit karijere svakako prošao!

Informer

 

Šuška se da su na "Marakani" vrata širom otvorena i za povratak Nemanje Radonjića. Izvesno je da se reprezentativac Srbije neće vraćati u Torino, ali krilni napadač još uvek ne želi da se vrati u Srbiju, odnosno pre toga bi želeo da odigra još nekoliko sezona na vrhunskom nivou u nekoj od najjačih evropskih liga. Radonjić je prolećni deo sezone proveo na pozajmici u Majorki i njegova prva želja jeste da ostane na Balearskim ostrvima. Ukoliko se ta opcija izjalovi, onda ni povratak u Beograd ne bi bio nemoguć. Ugovor sa "bikovima" ističe mu u junu 2025. godine, a trenutno je procenjen na tri miliona evra.

Informer

 

Sam Radonjić nikada nije krio da će se jednog dana vratiti u klub sa kojim je 2018. godine postao šampion Srbije! Jedino je pitanje, da li je sada došao trenutak da se to i ostvari? Jedno je sigurno, predstojeće leto biće vrelo na Marakani!