24.05.2024.

22:16

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda mamurna od slavlja teškom mukom srušila FMP! Crveno-beli na korak od novog finala!

Pet dana prošlo je od kako su izabranici Janisa Sferopulosa došli do trofeja u ABA ligi. Crvena zvezda je u velikom finalu regionalnog takmičenja "metlom" počistila Partizan i pehar namenjen šampionu Jadrana vratila na Mali Kalemegdan. Nošeni sjajnom igrom protiv večitog rivala, crveno-beli su u dobrom ritmu započeli put ka odbrani trona u Košarkaškoj ligi Srbije. 

U solidno popunjenom "Pioniru" Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita i sa 97:87 savladala FMP. Sferopulosovoj četi će, dakle, za plasman u finale KLS-a biti potrebna pobeda u Železniku i sve su prilike da nas u borbi za poslednji trofej ove sezone očekuje novi večiti derbi budući da je ranije danas Partizan savladao Megu. 

Crveno-beli su bili silno motivisani na startu meča, u šampionskom raspoloženju su Nemanja Nedović i Jago Dos Santos otvorili meč, a nakom samo tri minuta na semaforu je pisalo 19:6. Delovalo je da se FMP-u sprema brodolom u "Pioniru", ali kako je vreme odmicalo četa Saše Nikitovića delovala je sve bolje. 

Informer

 

Iskusni centar - Ognjen Kuzmić, pravio je ogromne probleme crveno-belima pod košem. Nadovezali su se Aleksa Stepanović i Nikola Šaranović te su "panteri" polako topili prednost Zvezde. Nije Sferopulos bio oduševljen igrom svog tima budući da je FMP drugu deonicu dobio sa ubedljivih 29:18 i na odmor otišao sa samo tri poena zaostatka. 

Zvezda je bila bolji rival i na startu drugog poluvremena, ali je takav utisak kratko trajao. Jovan Novak i Matic Rebec pogodili su nekoliko vezanih šuteva i tri minuta pred početak poslednjeg kvartala doneli FMP-u vođostvo od 57:55. 

Deć do kraja treće deonice Crvena zvezda je zahvaljujući boljoj odbrani uspela da preokrene. Jago Dos Santos raspucao se u napadu i rezultatsku klackalicu prebaci na stranu novopečenog regionalnog šampiona. 

Informer

 

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti na startu poslednjeg kvartala. Bilo je jasno da FMP neće imati snage da se još jednom rezultatski vraća u utakmicu, te je pitanje pobednika rešeno nakon nešto više od 30 minuta igre u "Pioniru". 

Zvezdu je do pobede predvodio Jago Dos Santos sa 25 poena, 15 je dodao Luka Mitrović koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 10 skokova, 13 je delo Nemanje Nedovića, a 11 Stefana Lazarević. Sa druge strane, Matic Rebec je postigao 16, dok j e Aleksa Stepanović stao na 15.