27.05.2024.

19:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda pregazila FMP za novo finale! Crveno-beli idu po treći trofej u sezoni

Crveno-beli su tako sa maksimalnih 2-0 u seriji prošli u finale u kojem će imati priliku da odbrane trofej osvojen prošle sezone. Ujedno, ekipa sa Malog Kalemegdana imaće šansu da sezonu završi sa osvojenom tripletom, jer je prethodno već uzela ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

Rival u meč za titulu biće bolji iz drugog polufinala u kom se sastaju Mega i Partizan, a trenutno crno-beli vode u seriji sa 1-0. 

Zvezdu su do trijumfa predvodili Nemanja Nedović sa 17 poena, Jago dos Santos je ubacio 16, dok je Luka Mitrović stao na 15. U timu iz Železnika fantastičnu partiju pružio je Jovan Novak sa 26 poena, a pored njega dvocifren je još bio samo Ognjen Kuzmić sa 15. 

Informer

 

Izabranici Janisa Sferopulosa nijednog trenutka nisu dovodili u pitanje pobedu, dominirali su praktično od prvog do poslednjeg minuta. Meč u Železniku bio je poput šuterskog treninga za goste, koji su od starta stavili do znanja "panterima" da su došli da završe seriju u dva meča. 

Istina, Zvezda se u uvodnim minutima mučila sa realizacijom poena, ali kada je Jago dos Santos pogodio dve trojke značilo je da šampion Srbije "upalio" motore. I tako je i bilo, uhvatili su crveno-beli ritam i počeli da plešu po terenu, dominirao je omaleni Brazilac, a pridružili su mu se Mitrović, Teodosić i Davidovac, pa je prva četvrtina rešena sa dvocifrenom prednošću - 24:13. 

Informer

 

Počela je druga četvrtina trojkaškim obračunom. Pogodio je prvo za domaćine Jovan Novak i tako ulio bar malu nadu domaćim navijačima za nastavak, ali je na drugoj strani odgovorio na isti način Gedraitis. Mučili su se "panteri" u napadu, nisu imali smislena rešenja, a na to se nadovezala katastrofalna odbrana, koju je Nemanja Nedović znao da kazni i za nešto više od minut pogodi tri otvorene trojke za ogromnih 22 razlike (38:16). 

Već tada je bilo je jasno da će ova utakmica biti poput igre mačke i miša. Nastavila je Zvezda da lako pronalazi pukotine u odbrani domaćina i održava visoku prednost, pa je na odmor otišla sa 50:30. 

Informer

 

Crveno-beli su drugo poluvreme počeli kako su otvorili prvo, sa pet vezanih poena Jaga za maksimalnih 24 razlike. Na drugoj strani, jedino su Novak i Rebec uspevali da odgovore poenterski i ne dozvole gostima da steknu još veću prednost. Očekivano, usledio je opuštanje Zvezde, što je rival iskoristio i prišao na minus 14.

Usledio je Nedovićev rafal i dve vezane trojke za povratak na plus 20. Ipak, stigao je odgovor i sa druge strane, prvo je Rebec pogodio dalekometarski hitac sa skoro desetak metara, a onda se poenterski priključio i Kuzmić, pa je FMP dobio treću deonicu i pred poslednjih deset minuta prišao na 14 razlike - 72:58. 

Zahuhtali "panteri" na početku poslednjeg perioda prišli su na minus 11, što je bio alarm za crveno-bele. Uozbiljili su se Sferopulosevi puleni, i serijom poena Jaga, Tea i Mitrovića brzo su vratili prednost na preko 20 poena i ugasili svaku moguću nadu FMP da mogu do iznenađenja.