28.05.2024.

14:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Ilić: Zbog Zvezde sam odbio klubove iz Italije i Francuske

Vezista je danas predstavljen na "Marakani", gde je potpisao ugovor na četiri godine i zadužio dres sa brojem 32. On je prošao mlađe kategorije crveno-belih i taman stigao do prvog tima, da bi u leto 2017. godine bio prodat čuvenoj "Siti grupi". 

Informer

U Mančester sitiju nikada nije zaigrao, vreme je provodio po pozajmicama, nastupao je za NAC Bredu, Tvente, Trou i TSC, a sada ga je put vratio na "Marakanu. 

- Presrećan sam što sam se vratio. Duži period sam razmišljao o ovom danu. Imamo sam ponude iz Italije i Francuske, ali kada sam čuo da me hoće Crvena zvezda, bez razmišljanja sam prihvatio. Dosta sam iskusniji nego kada sam u prvom mandatu bio u Zvezdi. Kao osoba sam takođe dosta zreliji i verujem bolji čovek - poručio je Ilić na predstavljanju. 

Mladi vezista pratio je Zvezdine utakmice kad god je imao vremena i istče da mu prija jaka konkurencija u timu Vladana Milojevića. 

- Gledao sam dosta utakmica. To su sve fantastični igrači. Dobro je što je u timu jaka konkurencija, jer je onda tim bolji, a i nas pojedince tera da budemo bolji. Osećam se odlično. Imao sam problem sa donjim delom leđa, pa sam propustio nekoliko utakmica. Dosta mi je značilo što sam igrao u drugoj ligi Francuske. Dolazim spreman - ističe Ilić. 

Informer

Momenat kada je Ilić, zajedno sa bratom Ivanom, napustio Crvenu zvezdu, bio je finansijski loš za klub. Svaki evro je crveno-belima značio, tako da se o prihvatanju ponude od 5,5 miliona za braću iz Niša, nije dovodilo u pitanje. Njegova želja bila je da igra u Zvezdi, ali znao je da mora da pomogne klubu. 

- Razmišljao sam. Bilo mi je krivo, želeo sam da budem ovde na duži period. Ali sad sa ovde i presrećan sam. Dobro je bilo za klub u tom momemntu i ne žalim što sam otišao. Mislim da je sledeća sezona bila Evropa, krivo mi je što nisam bio tu - prisetio se Ilić. 

Mada nije dobio priliku da zaigra u Sitiju, upoznao je Pepa Gvardiolu i mnoge velike igračke zvezde. 

Informer

- Nisam igrao u Mančesteru i nisam trenirao sa prvim timom, ali sam bio u društvu tih igrača i Pepa, jer sam svake godine morao da se javljam tamo. Upoznao sam mnogo igrača iz akademije. Lepo iskustvo - zaključio je Ilić. 

Najlepše iskustvo mu je bilo igranje za TC, gde je nosio broj 32 i zbog toga je sada uzeo isti broj. 

- Za 32 sam se odlučio zbog TSC-a, jer je to bila najbolja godina u mojoj karijeri. Pomislio sam da donosi sreću, pa sam ga opet uzeo - otkrio je Ilić.