29.05.2024.

16:10

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Mijailović: Bari je velika uspomena, ne mogu opisati osećaj kada čujete da ceo stadion peva "Đurđevdan"...

Nakon 120 minuta igre, klub iz Ljutice Bogdana bio je bolji u penal seriji. Ekipa predvođena trenerom Ljupkom Petrovićem podigla je pehar zahvaljujući golovima Roberta Prosinečkog, Dragiše Binića, Miodraga Belodedića, Siniše Mihajlovića i Darka Pančeva.

- Svakom Zvezdašu je taj dan jedna velika uspomena, meni posebno jer sam doživeo nešto o čemu su maštali mnogi fudbaleri i generecije iza nas. Pred utakmicu i tokom samog susreta je vladao konstantni stres, ali je posle usledila erupcija oduševnjenja. Ne mogu opisati osećaj kada čujete da ceo stadion peva „Đurđevdan“ – započeo je Mijailović. 

Informer

 

Zvezdin karavan upravo na ovaj datum započinje put, a prvi grad koji će posetiti delegacija crveno-belih je Bar. 

- Postala je već tradicija godinama unazad. Želimo da našim navijačima koje imamo i van Beograda, pružimo priliku da vide i slikaju se sa čuvenim trofejom, koji je pre 33 godine stigao u naše vitrine. Karavan obilazi celu državu, region, a počeće u Crnoj Gori - dodao je on.

Osim toga, nada se predsednik kluba iz Ljutice Bogdana da će ovaj istorijski uspeh biti od velike motivacije budućim generacijama.

- Nadam se da će ovaj klupski uspeh uticati na nadolazeće generacije i dati im motiv da i oni jednog dana mogu doći do tih visina, jer smatram da je želja najveća pokretačka snaga i da je moguće ostvariti sve ako ste uporni – završio je Mijailović