30.05.2024.

09:27

Foto: starsport

Sport

Zvezda ostaje bez najboljeg? Evroligaši hoće ljubimca navijača

Brazilac je bio MVP završnice u regionalnoj ligi, a njegove dobre partije ove sezone nisu promakle vrhunskim klubovima. Navodno su najbolji evropski timovi zainteresovani za usluge plejmejkera crveno-belih.

Jago ima još dve sezone ugovora sa Zvezdom, pouzdani italijanski insajder Andrea Kalconi tvrdi da bi ovog leta mogao da napusti Beograd, ali ne navodi imena klubova koji navodno prate Brazilca.

"Nekoliko timova iz Evrolige zainteresovano je za Jaga dos Santosa, ali on ima još dve godine ugovora sa Crvenom zvezdom i želi da ostane u Beogradu", napisao je Italijan. 

Informer

Dos Santos je u Crvenu zvezdu stigao iz  nemačkog Ulma. Tokom debitantske sezone u Evroligi Jago dos Santos odigrao je 28 mečeva, uz prosek od 8,7 poena, 3,9 asistencije i dva skoka. U ABA ligi odigrao je 31 meč, uz prosek od 10,6 poena, 4,4 asistencije i 2,5 skoka po utakmici.

Najbolji igrač finalne serije nedavno je rekao da želi da ostane u Zvezdi.

- Hoću da ostanem ovde. Hoću još. Želim još titula, još svega ovoga. Hoću da budem još bolji igrač, da pravim razliku, da pokažem ko sam - rekao je posle pobede u finalu ABA lige Jago.