30.05.2024.

15:15

Foto: EPA

Sport

Hvang i Zvezda neumorni: Već mislimo o petoj duploj kruni!

Iako je trofej na "Lagatoru" u Loznici podignut pre samo deset dana, Hvang u razgovoru za "Mocart sport" otkriva da su ambicije u Ljutice Bogdana za narednu takmičarsku godinu već postavljene.

- Ozbiljno iskustvo sam stekao ove sezone. Crvena zvezda je klub gde se stalno priča o napretku. Osvojili smo četiri duple krune uzastopno, a već sada se priča da treba da uzmemo i petu u nizu. Igranje u takvom klubu za mene može biti samo prednost. Možemo da budemo ponosni. Stalno nastojimo da idemo napred - rekao je In Bom.

Informer

In Bom Hvang

Reprezenentativac Južne Koreje ostvario je debi iz snova u Superligi Srbije osvanjanjem duple krune, a poneo je i priznanje za najboljeg pojednica takmičenja za sezonu 2023/2024.
Laskavu nagradu dobio je glasovima kapitena i trenera svih ekipa, ali priznaje da mu to nije bio cilj kada je letos prihvatio ponudu iz Ljutice Bogdana i napustio Olimpijakos.

- Kada sam dolazio u septembru nije mi bio cilj da dobijam individualna priznanja. Mogu samo da se zahvalim trenerima i igračima koji su glasali za mene. Isto tako i navijačima koji su me podržavali. Želeo sam samo da osvojim oba trofeja u ovom istorijskom klubu. Mnogo sam srećan zbog nagrade, mada ne znam koliko je pravedno, imali smo 20 igrača u timu koji su igrali na izuzetnom nivou cele sezone - objasnio je Hvang.

Informer

Slavlje fudbalera Crvene zvezde nakon plasmana u finale Kupa Srbije

Stigao je kao ogromno pojačanje iz pirejskog giganta, ali nije uspeo da opravda ogromna očekivanja od samog starta.

Tada je na klupi crveno-belih bio izraelski stručnjak Barak Bahar, a postavljanjem Vladana Milojevića na njegovo mesto i Hvangu je "svanulo".

- Ima mnogo razlika između dvojice trenera. Posebno u taktičkom delu. Kod Bahara smo igrali u mnogo različitih sistema, zbog čega igrači nisu znali šta treba da rade na terenu. U drugom delu sezone je sve bilo drugačije. Zbog Kupa Azije sam propustio zimske pripreme, ali je trener Milojević uspeo da nas poveže. Napravio je dobre odnose sa igračima, a to je jako važno. Napravio je neverovatan posao i stekao ogromno poštovanje od svih igrača - kazao je sjajni vezista.

Zvezdin Brus Li

Prilikom osvajanja Kupa u Loznici, navijači su fantastičnom Hvangu skandirali da je on "Zvezdin Brus Li", što je ovaj zadovoljno prihvatio.
- Donekle sam razumeo tekst pesme. Znam da sam ja glavni junak. Osećao sam veliko zadovoljstvo i ponos. Ako navijači žele da ostaneš u klubu, to znači da ste korisni. Želim da se zahvalim svim "delijama" i ljudima koji me podržavaju - rekao je Korejac.