02.06.2024.

14:52

Foto: Starsportphoto©

Sport

Davidovac i Sferopulos sa istom željom pred finale: Puna hala i fer navijanje!

Grčki stručnjak je crveno-belima doneo dva trofeja otkako je prošle godine seo na klupu (Kup Radivoja Koraća i ABA liga), ali uverava navijače da to ne umanjuje želju za osvajanjem domaćeg šampionata.

Ističe koncentraciju u prvi plan i smatra da samo tako može da se izađe na kraj sa talentovanom ekipom gradskog rivala.

Informer

Janis Sferopulos

- Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju, kako bismo bili spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani. Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu - rekao je bivši trener Makabija i Olimpijakosa.

- Očekuje nas izuzetno teška utakmica, kraj je sezone, koja jeste vrlo uspešna. Motiv je veliki, mogućnost da se osvoji još jedan trofej i zaokruži vrlo uspešna sezona. Odlično se poznajemo sa ekipom Partizana, nema tu više ni najmanjih tajni, zato će te sitne stvari, koncentracija i detalji biti presudni u ovom finalu. Naše je da odigramo agresivno, čvrsto, i dođemo do uvodne pobede. Nadamo se punoj hali naših navijača, mnogo su nam pomogli ove sezone, posebno kada smo osvajali trofeje. Pozivam ih da dođu i podrže nas uz fer i sportsko navijanje i u ponedeljak - rekao je popularni Deda.

Informer

Dejan Davidovac

Podsećamo, zbog pravila domaćeg šampionata, klubovi su ograničeni na četiri stranca u ekipi. Zbog toga trener Sferopulos neće moći da računa na Majka Tobija, Džavontea Smarta i Fredija Gilespija.

Klub sa Malog Kalemegdana je ranije obavestio navijače da će na tribine moći samo oni koji poseduju sezonske ulaznice, ali uprkos tome se očekuje puna hala "Pionir".