03.06.2024.

20:53

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda dobila paklenu konkurenciju! Kalinića zove bogati evroligaš...

Epizoda Nikole Kalinića u dresu Barselone je završena! Katalonci su porazom od Real Madrida u polufinalu ACB lige okončali svoje obaveze ove sezone, a u trećem meču trener Rođer Grimau nije skidao bivšeg reprezntativca Srbije. Bio je to jasan znak da za Kalinića u dvorani "Blaugrana" više nema mesta... 

Iskusni srpski as biće tražena roba na evropskom tržištu ovog leta, a iako se sve glasnije priča o trećem povratku u Crvenu zvezdu - novopečeni regionalni šampion će imati paklenu podršku. Naime, kako prenose mediji iz Nemačke, u trku za Kalinićev potpis uključio se i Bajern. 

Trener Pablo Laso ima ambiciju da naredne sezone upari Nikolu Kalinića i Vladimira Lučića u Minhenu. Tandem srpskih košarkaša bili bi od ogromne pomoći u nameri Bavaraca da se plasiraju u doigravanje Evrolige. Ipak, kako trenutno stvari stoje veće šanse daju se Crvenoj zvezdi. 

Informer

 

Prvi čovek crveno-belih - Nebojša Čović, te njegovi saradnici Milan Dozet i Nemanja Vasiljević, nedavno su govorili da su Zvezdina vrata uvek otvorena za Nikolu Kalinića. Srpski as je crveno-beli dres nosio u dva mandata i za to vreme osvojio čak šest trofeja. 

Kalinić je u karijeri nastupao za Radnički iz Kragujevca, Fenerbahče i Valensiju, a poslednje dve godine nosio je dres Barselone. U prvoj sezoni kod Šarunasa Jasikevičijusa Kalinić je imao zapaženu ulogu, dok mu je Rođer Grimau skratio minutažu...