03.06.2024.

23:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Burno nakon pobede Zvezde! Janis Sferopulos napustio konferenciju za medije (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Partizan 89:88 u prvoj utakmici finala plej-ofa Superlige Srbije. Izabranici Janisa Sferopulosa savladali su večitog rivala sedmi put uzastopno i tako poveli u borbi za domaći šampionat. 

Na konferenciji Željka Obradovića bilo je burno. Strateg Partizana ponovo je bio izrevoltiran odnosom sudija prema crno-belima, a o istoj temi govorio je i Janis Sferopulos. 

Grčki strateg do sada nije govorio o bilo čemu sem o košarci, ali je nakon dešavanja u prvom meču finalne serije KLS-a morao. Nakon svog obraćanja, trener Crvene zvezde je bez reči napustio salu za konferenciju. 

- Želim da čestitam momcima na pobedi, veliki trijumf na zas, ali... Ovde sam već deset meseci, svi su videli kakav je moj stav kao trenera Crvene zvezde. Iskazivao sam poštovanje prema ligi, navijačima, sudijama, protivnicima... Do danas nisam pričao o drugim stvarima sem o košarci. Nažalost, Partizan je stalnom pričom o sudijama tokom poslednja dva-tri meseca uspeo da na teren dovede arbitre različitog kriterijuma. Potrebno nam je veće poštovanje sudija. I mi možemo da pričamo o suđenju, jer moramo da branimo svoj tim. I mi možemo da napadamo sudije - rekao je Sferopulos i napustio konferenciju za medije.