04.06.2024.

10:11

Foto: Tanjug

Sport

Radonjiću otvoren put u Zvezdu! Majorka ga otpisala, u Torinu ga ne žele

Krilni fudbaler pod ugovorom je sa Torinom još godinu dana, ali iz retorike ljudi iz italijanskog kluba, jasno se moglo zaključiti da bi više voleli da ga se reše, nego da ga zadrže. U više navrata sportski direktor kluba Davide Vanjati govorio je o Nemanji kao o nedovoljno doraslom da igra fudbal na tom nivou.

Informer

Nemanaj Radonjić

Stoga ne čudi što su ga u zimskom prelaznom roku poslali u Majorku na pozajmicu uz opciju oktupa na kraju sezone. Juče je i ta epizoda završena. Majorka se zvanično oprostila od Radonjića i nije želela da plati otkupnu klauzulu 2,5 miliona evra. Igrač se sada vraća u Torino.

Pre nekoliko dana generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić rekao je da je pričao sa Radonjićem i da najpre čeka rasplet sa Majorkom, a onda će pričati sa Torinom, ukoliko ga Majorka ne bude želela.

- Nemanja Radonjić je naše dete i uvek ima otvorena vrata Zvezde. Razgovarao sam sa njim, on ima želju da dođe u Crvenu zvezdu, ali ne pitamo se mi. On je igrač Torina, Majorka ima opciju otkupa i ako je aktivira, ne pita se više niko. Nemanja je već svojim potpisom na pozajmicu to prihvatio. U nekom drugom ishodu u Majorci, mislim da smo na dobrom putu da se dogovorimo sa Radonjićem. S njim bismo dobili i brzinu i kreativnost. Radonjić danas nije onaj nestašni Neca iz 2018. godine. Iza sebe ima šest godina ozbiljnog trening procesa i takmičenja u ozbiljnim ligama kakve su Francuska, Italija i Španija… Videćemo, ne zavisi sad to više ni od nas ni od Radonjića - rekao je Terzić tada.

Informer

 

Ta preprerka više ne postoji i sada je sve na Zvezdi. U Torinu je došlo do smene trenera, nije više Ivan Jurić, već će ga naslediti dosadašnji strateg Venecije Paolo Vanoli. Nije tu bilo samo do trenera, već je ceo sportski sektor želeo da ga se reši. 

Crveno-beli su najavili ozbiljna ulaganja, tako da obeštećenje ne bi trebalo da bude prepreka. Uostalo, već su zaradili sedam miliona evra prodajom Osmana Bukarija i pet miliona evra prodajom Marka Stamenića. Rasplet se očekuje uskoro...

Radonjić je u Zvezdu došao u leto 2017. godine i proveo godinu dana sa crveno-belima. Bila je to ona sezona u k se tim sa "Marakane" predvođen Vladanom Milojevićem, plasirao u Ligu Evrope i to tako što je pobeđivao rivale u četiri eliminaciona kruga. Krilni napadač prirastao je za srca navijačima baš u poslednjoj utakmici plej-ofa, protiv Krasnodara na "Marakani", kada je golom u ranoj fazi meča načeo Ruse i nagovestio lep rasplet po srpskog šampiona.