04.06.2024.

19:31

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda žestoko oslabljena! Bez Jaga do kraja sezone, Nedović pod znakom pitanja!

Sedmi put u nizu Crvena zvezda je savadala Partizan pošto su izabranici Janisa Sferopulosa slavili sinoć u "Pioniru" sa 89:88 u prvom meču finalne serije Košarkaške lige Srbije. Crveno-beli deli trijumf od tripl krune ove sezone, ali će im posao do kraja takmičarske godine biti znatno otežan. Naime, na jučerašnjoj utakmici povrede su doživeli Jago Dos Santos i Nemanja Nedović zbog čega neće biti u prilici da pomognu ekipi u drugom meču koji je na programu sutra u Beogradskoj areni. 

Gore je prošao Jago Dos Santos budući da je sezona za Brazilca završena i on neće biti u sastavu ni za potencijalnu majstoricu. Omaleni plejmejker je prilikom doskoka osetio bolove u listu, odmah nakon utakmice poslat je na detaljne preglede, a dobra vest je da nije u pitanju ruptura već samo istegnuće. Izvesno je da ga do naredne sezone nećemo gledati u crveno-belom dresu, ali bi Dos Santos mogao da bude spreman za kvalifikacije za Olimpijske igre. 

Informer

 

Sa druge strane, Nemanja Nedović je u trećoj deonici proklizao nakon čega je iznet sa parketa. Uspeo je da smogne snage i vrati se na teren u finišu meča, ali bivši reprezentativac Srbije danas oseća posledice povrede. Dobra vest za sve u crveno-belom taboru je što postoji šansa da sjajni šuter bude spreman već za sutrašnji okršaj protiv Partizana. Ukoliko i propusti drugu utakmicu finalne serije, Nedović će se u sastav vratiti za potencijalnu majstoricu. 

Vredi napomenuti da su crveno-beli ranije ostali lišeni pomoći Džoela Bolomboja koji je doživeo istegnuće mišića tokom polufinalne serije sa FMP-om.